ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η προσπάθεια των γυναικών για οικονομική ισότητα στο ποδόσφαιρο!

|
THESTIVAL TEAM

Το Δικαστήριο απέρριψε την προσπάθεια της εθνικής ομάδας γυναικών των ΗΠΑ για το οικονομικό ζήτημα περί της ανισότητας σχετικά με τους άνδρες!

Τα 28 μέλη της εθνικής ομάδας γυναικών των ΗΠΑ, είχαν κάνει καταγγελία εις βάρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας για τα οικονομικά και επιζητούσαν ισότητα με τους άνδρες στο θέμα των αποδοχών από το άθλημα.

Αξίωναν 52,8 εκατομμύρια λίρες ως αποζημίωση, ωστόσο, το Δικαστήριο απέρριψε την προσπάθειά τους και την αναφορά πως ήταν πολύ πιο αδικημένες οικονομικά από τους άνδρες.

Η Μόλι Λέβινσον, εκπρόσωπος της ομάδας γυναικών τόνισε πως θα κατατεθεί έφεση στην απόφαση του Δικαστηρίου, λέγοντας: «Είμαστε σοκαρισμένες και απογοητευμένες…».

Η Μέγκαν Ραπίνο, η αρχηγός της γυναικείας ομάδας των ΗΠΑ που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 και παλεύει για την ισότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου, ξεκαθάρισε πως ο αγώνας τους δεν θα σταματήσει εδώ…

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.