Υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος τάχθηκε η πλειοψηφία των ομάδων στη σημερινή (29/4) τηλεδιάσκεψη της Super League.

Όταν το θέμα τέθηκε προς συζήτηση, οι περισσότερες ΠΑΕ τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της σεζόν, με τον Γιάννη Αλαφούζο να εκφράζει την έντονη άρνησή του και τον Μάκη Γκαγκάτση από πλευράς ΠΑΟΚ να έχει ενστάσεις.

«Δεν παίρνουμε απόφαση για το αν ξεκινάμε. Συζητάμε για το αν θα στείλουμε αίτημα και μετά βλέπουμε τα επόμενα βήματα. Αν είμαστε θετικοί, μπορούμε να αρχίσουμε την επόμενη εβδομάδα σε μικρά γκρουπ προπονήσεις και θα περιμένουμε την υγειονομική επιτροπή», τόνισε ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου, με τις ΠΑΕ να αναμένουν πλέον το απόγευμα της Πέμπτης (18:00) τις ανακοινώσεις από τους Λευτέρη Αυγενάκη και Σωτήρη Τσιόδρα.

Οι ομάδες που τάχθηκαν υπέρ της επανέναρξης είναι οι: ΑΕΚ, Λάρισα, Αστέρας Τρίπολης, Άρης, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Ατρόμητος, Ξάνθη, Βόλος και Λαμία.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε πως: «Οι αρχές απαγορεύουν τις ομαδικές προπονήσεις. Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε. Οι παίκτες που θα επιστρέψουν από το εξωτερικό πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Είναι επικίνδυνο να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Αν κολλήσει έστω ένας διαγωνιζόμενος, τι θα γίνει; Εκπλήσσομαι με την ομοθυμία της επανέναρξης. Είμαι αντίθετος», με τους Κωστούλα, Γκαγκάτση, Δάρα να συμφωνούν μαζί του.