Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό από το Διεθνές Δίκτυο για την στήριξη του Άρη

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Επιστολή στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε το «Διεθνές Δίκτυο για την στήριξη του Άρη», μέσω της οποίας στέκεται στο θέμα που έχει προκύψει με την απαγόρευση των μεταγραφών στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και στην ρύθμιση των χρεών για το τμήμα μπάσκετ.’

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει η ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό:

Το Διεθνές Δίκτυο για τη Στήριξη του Άρη έστειλε ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό με αιτήματα για την ομάδα μας.

Η επιστολή αυτή είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και φέρει τις υπογραφές των μελών που συνέβαλαν και που επιθυμούσαν να δημοσιευθεί το όνομά τους.

Παρακαλώ όλους τους Αρειανούς να τη διαδώσουν με όποιο τρόπο μπορούν:

Λουξεμβούργο, 28 Φεβρουαρίου 2020

Προς τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Κοινοποίηση: κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, Υπουργό Επικρατείας,

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή εξ ονόματος του Διεθνούς Δικτύου για τη Στήριξη του Άρη Θεσσαλονίκης, ενός ιστορικού συλλόγου του οποίου την προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό γνωρίζουν όλοι στην Ελλάδα. Στα μέλη του Δικτύου μας συγκαταλέγονται διευθυντικά στελέχη ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών και μεγάλων εταιριών από όλα τα μέρη του κόσμου. Βασικός του στόχος είναι η διεθνής προβολή και η αρωγή προς τις διοικήσεις του ΑΣ, της ΠΑΕ και της ΚΑΕ Άρης στην εξεύρεση χορηγών και επενδυτών και στις προσπάθειές τους για τη λειτουργία των τμημάτων σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές και τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προσπάθειες της Κυβέρνησής σας και με την προσωπική σας συμμετοχή για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου αλλά και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα. Για τις καλές σας προθέσεις δεν έχουμε ουδεμία αμφιβολία, τις επικροτούμε και είμαστε αρωγοί για ισονομία και δικαιοσύνη.

Οι δύο ΑΕ του συλλόγου μας αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα κατά τη φετινή χρονιά λόγω των δυσλειτουργιών των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ και ήταν διάχυτη η επαναλαμβανόμενη αδικία σε βάρος της ομάδας που εισέπραξαν οι πολυάριθμοι φίλοι του Άρη ειδικά στους αγώνες του ποδοσφαίρου χωρίς να υπάρξουν ποτέ επεισόδια, χάρη στην πολύ συνετή στάση των διοικήσεων και των φιλάθλων.

Για την ίση μεταχείριση του Άρη ζητούμε

Στο ποδόσφαιρο: Ορισμός ξένων διατητών και διατητών VAR σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια σε κύπελλο και πρωτάθλημα

Διαλεύκανση των αιτίων της αργοπορίας της ΕΠΟ να διαβιβάσει τον φάκελο από τη FIFA με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αξιοποιήσει οη ΠΑΕ Άρης την περασμένη μεταγραφική περίοδο, και του ερωτήματος γιατί μόνο ο Άρης έλαβε τέτοιο απαγορευτικό από τη FIFA, ενώ και άλλοι σύλλογοι πτώχευσαν τα προηγούμενα χρόνια,

Στο μπάσκετ: Μια ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών για τον Σύλλογο που έφερε το άθλημα στα σπίτια όλων των Ελλήνων, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα αρμόδια θεσμικά όργανα δεν λεγξαν ως ώφειλαν την πραγματική οικονομική κατάσταση διάφορων αφερέγγυων επενδυτών και εν τέλει ότι δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, όπως σε άλλες χώρες, για την επιβίωση των συλλόγων αλλά και την εξυπηρέτηση των πιστωτών.

Ολική παραχώρηση στον Άρη του Αλεξανδρείου Μελάθρου που φέρει το όνομα του Αστέρα του, Nick Gallis Hall. Πιο συγκεκριμένα, στο υπό έγκριση Ειδικό Σχέδιο Ανάπλασης της ΔΕΘ προβλέπεται η διατήρηση του κτιρίου του Παλέ Ντε Σπορ, οπότε πρέπει να προγραμματισθουν απο την ΓΓΑ εργασίες συντήρησης και ανάδειξης ενός ιστορικού κτιρίου για το μπάσκετ στην Ελλάδα, η κατασκευή του όποιου έγινε το 1958. Σε άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, η Πολιτεία δώρισε γήπεδο τριπλάσιας χωρητικότητας όταν κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα, ενώ ο Άρης είχε κατακτήσει τα οκτώ προηγούμενα. Επίσης, μεγάλα ποσά διατίθενται από την Περιφέρεια Αττικής για την ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου μιας ΠΑΕ και συνεπώς μπορεί να εφαρμοστεί μια αντίστοιχη διαδικασία.

Με την ελπίδα ότι θα αναθέσετε στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να εξετάσουν αυτά τα δίκαια και λογικά αιτήματά μας, σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια διεθνούς αναβάθμισης του ελληνικού αθλητισμού.

Με εξαιρετική εκτίμηση,εξ ονόματος του Δικτύου:

Γιώργος Αλεξίου, Υπεύθυνος Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων Δήμου Θεσσαλονίκης

Νίκος Αναγνωστόπουλος, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Θεσσαλονίκη

Γιώργος Γαβριηλίδης, Πρέσβυς ε.τ., Αθήνα

Χρήστος Γαλλιλέας, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Ατλάντα

Παύλος Γιαννουλίδης, Στέλεχος Royal Bank of Canada, Λουξεμβούργο

Βασίλης Κακαβάς, Σύνδεσμος Φίλων Άρη Αδελαϊδας

Βασίλης Καπράλος, Ερευνητής, Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Οδοντιατρικής, Όσλο

Αλέξανδρος Κουκούδης, Στέλεχος Lloyd’s, Λονδίνο

Ηλίας Κουσουνάδης, Επιχειρηματίας, Θεσσαλονίκη

Ευθύμιος Κωνσταντινίδης, Νομικός, ΕΥ, Φραγκφούρτη

Γιώργος Λίτος, Σύμβουλος Μάρκετιγκ, Θεσσαλονίκη

Στάθης Λυκοτραφίτης, Δημόσιος Υπάλληλος, Αθήνα

Θεόδωρος Μαργαζόγλου, Μηχανικός, Στέλεχος Αυτοκινητοβιομηχανίας, Λέστερ

Ροδόλφος Μασλίας, Προϊστάμενος Τμήματος στο Ευρωπαϊικό Κοινοβούλιο, Λουξεμβούργο

Αλέξανδρος Μπουσουλέγκας, , Οικονομολόγος, Γενικός Διευθυντής ΝΕΟΤΕΧ, Θεσσαλονίκη

Χρόνης Παπαδόπουλος, Σύνδεσμος Φίλων Άρη Μονάχου

Λευθέρης Παπάς, Έμπορος, Θεσσαλονίκη

Χρήστος Σαμαράς, Δημοσιογράφος, Θεσσαλονίκη

Περικλής Σαραγιώτης, Στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ουάσινγκτον

Πάνος Σουλτάνας, Καθηγητής Βιοχημίας Πανεπιστημίου Νότιγκχαμ

Στέφανος Σταύρου, Δικηγόρος, Θεσσαλονίκη

Δημήτρης Φαρμάκης, Στέλεχος Homes England, Λονδίνο

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.