Ο Απόστολος Τσιτσιπάς, πατέρας και προπονητής του Στέφανου, μίλησε για τη σχέση του με τον γιο του.

Παραδέχτηκε τις δυσκολίες της συνεργασίας, όμως τόνισε ότι αισθάνεται ευλογημένος που η οικογένειά του απολαμβάνει όλη μαζί το άθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε στο κανάλι του Dubai Tennis Championships στο YouTube:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι έχτισα μια καλή σχέση με τον Στέφανο όλα αυτά τα χρόνια. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολη η συνεργασία, λόγω του ρόλου μου ως πατέρας και ως προπονητής. Συνεχίζουμε. Είναι σημαντικό να έχεις καλή σχέση με το παιδί σου για να συνεχίσεις στη ζωή σου.

Είναι ήδη ενήλικας και έχει καταφέρει τόσα πολλά πράγματα. Αυτή είναι η επιτυχία ενός καλός δασκάλου, ενός καλού προπονητή, ενός καλού γονιού, όταν δηλαδή ένα γιος, ένας μαθητής, δεν σε χρειάζεται πια. Αυτό που προσπαθώ είναι να συμμετέχω όσο το δυνατόν λιγότερο. Πάντα θέτουμε στόχους, από τότε που ήταν 12 ετών. Ο κύριος στόχος για φέτος είναι να είναι υγιής και όταν έχει την υγεία του ξέρω ότι μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους τους.

Δεν είναι στόχος μόνο η επιτυχία, οι τίτλοι, τα λεφτά. Αυτά έρχονται και φεύγουν. Το πιο σημαντικό είναι να διασκεδάζεις με το άθλημα και αυτό είναι το μυστικό.

Όλη η ζωή μας, εμένα και της γυναίκας μου, ήταν γύρω από το τένις, οπότε και τα παιδιά μας μεγάλωσαν μέσα στα γήπεδα. Είμαστε ευλογημένοι από το Θεό που είμαστε όλοι μαζί και χαιρόμαστε αυτό το υπέροχο άθλημα. Ελπίζω να μείνουμε έτσι».