Μετά από δύο αναβολές, εκδικάστηκε σήμερα (16/1) στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η περίφημη υπόθεση για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, ξεκινώντας μετά τις 10:00 το πρωί και τελειώνοντας γύρω στις 17:00 το απόγευμα.

Πλέον, όλες οι πλευρές καλούνται μέχρι την επόμενη Πέμπτη (23/1) να καταθέσουν τα υπομνήματά τους και η επόμενη συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 27 Ιανουαρίου. Από εκείνη την ημέρα και ως τις 30 Ιανουαρίου αναμένεται και η πολύκροτη απόφαση!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η υπόθεση έχει δύο θέματα: Το μετοχικό της ΠΑΕ Ξάνθης, κάτι που αφορά μόνο την ακριτική ομάδα και την πολυιδιοκτησία μεταξύ Ξάνθης και ΠΑΟΚ που αφορά και τους δύο συλλόγους.

Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν οι κ.κ. Μαυρομάτης, Κατσάς και Μπίρδας. Από την ΠΑΕ Ξάνθη στην ΓΓΑ βρέθηκε ο Γιώργος Στράτος, οι δικηγόροι, κ.κ. Δασκαλάκης, Χριστοδούλου αλλά και ο επίκουρος καθηγητής κ. Δετσαρίδης. Από πλευράς Ολυμπιακού στην ΓΓΑ ήταν οι κ.κ. Καρπετόπουλος και Χατζησαββάογλου αλλά και η γενική διευθύντρια των «ερυθρολεύκων», Λίνα Σουλούκου.

Μάλιστα για το άρθρο της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έφεραν στην Επιτροπή δύο ακόμα δικηγόρους. Ο κύριος Τσιρώνας και η κυρία Γιαννάκου από πλευράς Ολυμπιακού ενώ για τον ΠΑΟΚ έδωσε το παρόν ο κύριος Φωτιάδης, νομικός εκπρόσωπος των επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος συνόδευσε τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν ήταν επί της διαδικασίας.

Στο πρώτο μέρος της διαδικασίας, το οποίο άρχισε στις 10.20, συζητήθηκε και ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της υπόθεσης που αφορά την μεταβίβαση των μετοχών από την Βιαμάρ στην Insports.

Ξάνθη: «Καμία παρατυπία, εάν υπάρχει κάποια αστοχία έγινε εκ παραδρομής»

Από την πλευράς της η Ξάνθη τόνισε ότι εάν έχει γίνει κάτι σε επίπεδο αστοχίας ή κάτι είναι παράτυπο αυτό θα έχει γίνει εκ παραδρομής ή από λάθος!

ΕΕΑ: «Εάν διαπιστωθεί η παράβαση, η Ξάνθη θα υποβιβαστεί!»

Από πλευράς ΕΕΑ πάντως υπήρχε διαφορετική πληροφόρηση. Πιο συγκεκριμένα γινόταν γνωστό πως η Ξάνθη δεν είχε ενημερώσει για την μεταβίβαση των μετοχών. Οτι δηλαδή δεν είχε κοινοποιήσει την μεταβίβαση των μετοχών εντός των 10 ημερών που προβλέπεται από το νόμο! Πρόσθεταν μάλιστα πως σε τέτοιες περιπτώσεις εφόσον διαπιστωθεί η παράβαση, βάση Νόμου-Κανονισμού θα επισύρει υποβιβασμό του συλλόγου!

Ξάνθη: «Είχαμε ενημερώσει τηλεφωνικά την γραμματεία της ΕΕΑ για την μεταβίβαση»

Μεταξύ άλλων οι δικηγόροι της ΠΑΕ τόνισαν πως οι άνθρωποι του συλλόγου είχαν ενημερώσει τηλεφωνικά (!) την γραμματεία της ΕΕΑ για την μεταβίβαση των μετοχών! Από την πλευρά της η ΕΕΑ τόνισε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση γι' αυτό, ούτε και κάποιο τηλέφωνο για την μεταβίβαση.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη- Μεγαλομέτοχος ο γιος του, Νίκος

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ ρωτήθηκαν από τα μέλη της επιτροπής για τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Εκείνοι απάντησαν ότι η ΠΑΕ ανήκει στην Dimera. Ότι το 91% της Dimera ανήκει στον Νίκο Σαββίδη και το 9% ανήκει στη σύζυγο του Ιβάν Σαββίδη. Ορμώμενοι από αυτό, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού υποστήριζαν ότι μεγαλομέτοχος λοιπόν της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ο Νίκος Σαββίδης, γιος του Ιβάν.

Τρίτος ξάδερφος του Ιβάν Σαββίδη ο Καλπαζίδης

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, επίσης, υποστήριζαν ότι ο Καλπαζίδης είναι τρίτος ξάδερφος του Ιβάν Σαββίδη και πως έτσι μπορεί να αγοράσει όποια ομάδα θέλει. Πως ο ΚΑΠ από τον τρίτο βαθμό συγγένειας και μετά δεν απαγορεύει σε κάποιον να αγοράσει μια ΠΑΕ.

«Κατέρρευσαν οι καταγγελίες Ολυμπιακού για πολυιδιοκτησία»

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματική διαδικασία που αφορούσε το συγκεκριμένο ζήτημα, από τον ΠΑΟΚ τόνιζαν πως «Κατέρρευσαν οι θέσεις του Ολυμπιακού για το θέμα της πολυιδιοκτησίας».

Η Επιτροπή και τα μέλη της άκουσαν όλα τα νομικά επιχειρήματα που κατατέθηκαν από το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρη πως δεν υπάρχει η παραμικρή εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ Ξάνθη.

Οι «ασπρόμαυροι» αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επισημαίνουν ότι «παρά την επιμονή του προέδρου της ΕΕΑ, Νικολάου Τζουλάκη, το ρόλο του οποίου χαρακτηρίζουν «ύποπτο», να βρεθεί κάποια σύνδεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του ιδιοκτήτη της με την Ξάνθη, κάτι τέτοιο δεν προέκυψε».

Γι’ αυτό και οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» κάνουν λόγο για «κατάρρευση των μυθευμάτων του Ολυμπιακού».