Ρατσιστική επίθεση στον Μπα του Άρη από οπαδούς της ΑΕΛ

|
THESTIVAL TEAM

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Άρης καταδίκασε την επαίσχυντη πράξη μερίδας φίλων της Λάρισας να προσβάλουν ρατσιστικά τον Αμπού Μπα.

Ο αγώνας της ΑΕΛ με τον Άρη βρισκόταν στο 85′, όταν υπήρξε μια ακόμα διακοπή. Τότε ο Αμπού Μπα πήγε προς το μέρος του Καραντώνη τονίζοντας πως έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από φιλάθλους των «βυσσινί».

Ο Γάλλος μέσος ήταν φανερά εκνευρισμένος, ενώ και οι συμπαίκτες του φώναζαν στον διαιτητή για την ενέργεια αυτή, με τον Ντιγκινί μετά στις δηλώσεις του να κάνει λόγο για ντροπή και τον Ρόουζ για καταστροφή.

Αργότερα, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης:

«Θύμα χυδαίας ρατσιστικής επίθεσης έπεσε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Α Ε.Λ. ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Αμπου Μπα, από κάποιους ανεγκέφαλους.

Νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό για αυτές τις συμπεριφορές που προσβάλουν το ποδόσφαιρο και την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ελπίζουμε οι υγιείς φίλαθλοι να τους βρουν και να τους απομονώσουν. Δεν έχουν θέση σε κανένα γήπεδο.

Αμπου Μπα, αγνόησε τους… Αξίζουν μόνο την περιφρόνησή σου.

Όλοι εμείς είμαστε στο πλευρό σου…».

Ανακοίνωση για όσα συνέβησαν εξέδωσε και ο Super 3, ο οποίος  στάθηκε στο πλευρό του Αμπού Μπα, καταδικάζοντας το γεγονός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εσείς που ασχολείστε με το ποδόσφαιρο όταν σας μένει χρόνος από τις στάνες και τα μαντριά. Εσείς που νομίζετε ότι το δικό σας dna είναι καθαρό. Εσείς που πιστεύετε πως είστε Άριοι, γαλανομάτηδες και γαλαζοαίματοι, όσο περνάει ο καιρός μουχλιάζετε ακριβώς όπως και τα ΤΥΡΙΑ που μένουν πολύ καιρό εκτεθειμένα στον ήλιο ενός κάμπου.

Στηρίζουμε τους παίκτες του ΑΡΗ, όποια γλώσσα κι αν μιλάν, όποιο χρώμα δέρματος κι αν έχουν, αρκεί να ματώνουν τη φανέλα, να νοιώθουν τους οπαδούς, να πονάν το σύλλογο και να σέβονται την ιστορία του.

ΑΔΕΡΦΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΑΡΗ, ABOU BA ΓΡΑΨΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΣ:

YELLOW AND BLACK POWER!

ΑΡΗΣ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – SUPER 3».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.