Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου επέστρεψε στο Παλατάκι ως αντίπαλος με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη (67-71) και στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε ανοδική πορεία. Επίσης, υπογράμμισε ότι η ομάδα του κέρδισε σε μια δύσκολη έδρα.

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε:

«Κάναμε μια σημαντική νίκη απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται σε ανοδική πορεία παίζει καλό μπάσκετ και έχει καλά αποτελέσματα. Ξέραμε πόσο δύσκολο είναι να επιβάλεις τον ρυθμό σου εδώ. Θέλαμε να περιορίσουμε την εκτέλεση του Σμιθ και τη δημιουργία του Μαργαρίτη. Θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερες αποφάσεις στο τέλος του παιχνιδιού και να τελειώσουμε πιο εύκολα το παιχνίδι όμως είμαστε ευχαριστημένοι γιατί κερδίσαμε μια καλή ομάδα σε μια δύσκολη έδρα. Εύχομαι καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για το πέρασμά από τον ΠΑΟΚ και την επιστροφή σήμερα:
«Ήταν σημαντικά τα 2 χρόνια που πέρασα εδώ. Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε την ευκαιρία να είναι σε υψηλό επίπεδο. Έχω άψογες σχέσεις με όλους. Ήταν λίγο δύσκολο το πρώτο μέρος του παιχνιδιού αλλά είμαι επαγγελματίας και έπρεπε να είμαι συγκεντρωμένος για να κερδίσουμε. Η ζωή προχωράει τώρα αλλά πάντα έχω θετικά συναισθήματα από την παρουσία μου εδώ».

Για τον Σαντ Ρος που αγωνίζεται σε πολλές θέσεις:
«Έχουμε δώσει αυτόν τον ρόλο στον Σαντ Ρος, έχει τις δυνατότητες να τον υποστηρίξει, κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο. Είναι ένας εξαιρετικός αθλητής και άνθρωπος είναι παράδειγμα για όλους και δίνει το 100% οπότε του ζητηθεί. Στο δικό μας ρόστερ κλασικός άσος είναι ο Γκίκας. Το ρόστερ είναι μεγάλο, υπάρχουν πολλά παιχνίδια, έχουνε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, πρέπει να ανοίξουμε το ρόστερ να δώσουμε την ευκαιρία σε άλλους παίκτες να δείξουν τι μπορούν. Χρειάζονται χρόνο κάποια παιδιά δεν είναι το ίδιο να παίζεις για την ΑΕΚ και για μια άλλη ομάδα. Τα αποτελέσματα μας δίνουν αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Κιθ και ο Ρος που έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής. Είναι λογικό να μην έχουν συνέχεια την ίδια απόδοση. Ειδικά σε τέτοια έδρα. Γι’ αυτό φρεσκάραμε το ρόστερ και τα παιδιά που έπαιξαν ανταποκρίθηκαν γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι».