Τις αντιδράσεις οπαδών τις Φενέρμπαχτσε προκάλεσε η κίνηση του παίκτη της, Κώστα Σλούκα, να μην κρατήσει το πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ, πριν την έναρξη του αγώνα με την Μπεσίκτας.

Υπενθυμίζεται πως Τουρκία τιμά την 81η επέτειο από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ, με τους παίκτες της Φενέρ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο πριν την αναμέτρηση κρατώντας ένα πανό προς την τιμήν του Κεμάλ, ωστόσο, όπως φαίνεται, ο Έλληνας διεθνής δεν το άγγιξε.

Αυτό προκάλεσε αρνητικά σχόλια από οπαδούς της τουρκικής ομάδας, οι οποίοι τον κατηγόρησαν πως δεν έδειξε σεβασμό.

Ωστόσο ο ίδιος είναι κατηγορηματικός πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει:

"Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό", τονίζει σε δήλωσή του και προσθέτει:

"Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ' αυτή τη χώρα. Τη γνωρίζω. Πάντα τη σέβομαι".

Τονίζει επίσης σχετικά με το συμβάν πως δεν συνέβη ενσυνείδητα και πως δεν συνειδητοποίησε τι έγινε εκείνη τη στιγμή.

Η πλήρης δήλωση του Κώστα Σλούδα στην επίσημη ιστοσελίδα της Φενέρμπαχτσε:

"Σέβομαι απόλυτα τη χώρα και την ομάδα. Βρίσκομαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι' αυτή την ομάδα.

Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ' αυτή τη χώρα. Τη γνωρίζω. Πάντα τη σέβομαι. Ναι, είμαι Έλληνας πολίτης, αλλά βρίσκομαι εδώ τα τελευταία πέντε χρόνια για τη Φενέρμπαχτσε, που είναι εκπρόσωπος της Τουρκίας",