Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε αίτημα για αλλαγή της ώρας έναρξης του αγώνα με τον ΟΦΗ, όμως αυτό απορρίφθηκε από τη NOVA που τοποθετήθηκε σχετικά σε... ειρωνικό ύφος.

PAOK TV ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2019-20 με 6,99€/μήνα!

Οι ιθύνοντες του Δικεφάλου είχαν ζητήσει να μεταφερθεί το παιχνίδι του Σαββάτου (9/11) με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ μισή ώρα νωρίτερα, κοινώς στις 19.00 αντί για τις 19.00, ώστε να προλάβουν το τελευταίο πλοίο οι φίλαθλοι της ομάδας που θα βρεθούν στο Ηράκλειο.

Ο ΠΑΟΚ απευθύνθηκε πρωτίστως στον ΟΦΗ, ως όφειλε, εισπράττοντας άμεσα θετική απάντηση στο αίτημα και κατόπιν στη Super League 1, ωστόσο, πήρε αρνητική απάντηση από την Nova.

Το συνδρομητικό κανάλι, μάλιστα, πήρε θέση για το θέμα που προέκυψε, με εμφανώς ειρωνική διάθεση, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων δεν μπορεί να γίνονται γιο-γιο».

Αναλυτικά τα όσα σημειώνουν οι ιθύνοντες της NOVA:

«Οι ώρες και ζώνες των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου είναι προκαθορισμένες με την διοργανώτρια αρχή Super League 1 από την αρχή της σεζόν, όπως γίνεται για περισσότερα από δέκα χρόνια, με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία "ραντεβού" με τους τηλεθεατές.

Αλλαγές στις ζώνες έχουν καταγραφεί, είναι όμως ελάχιστες και αφορούν ανυπέρβλητους λόγους, που συνδέονται με την οργάνωση διεξαγωγής αγώνων (προσφάτως λόγω VAR ή για λόγους ασφαλείας και δημόσιας τάξης).

Οπως είναι ήδη γνωστό τόσο στους φιλάθλους, όσο και στις ίδιες τις ΠΑΕ , στο "Θ. Βαρδινογιάννης" ήδη έχουν αγωνιστεί τη φετινή σεζόν στις καθορισμένες τηλεοπτικές ώρες, οι ΠΑΕ Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος και Ξάνθη. Τυχόν αλλαγή της ζώνης μετάδοσης του εν λόγω αγώνα χωρίς ανυπέρβλητο λόγο, θα σήμαινε ότι για λόγους ισονομίας θα έπρεπε να δεχτεί η Nova και η διοργανώτρια αρχή Super League 1 τυχόν αιτήματα από έτερες ΠΑΕ που δεν έχουν ακόμα αγωνιστεί στο Ηράκλειο.

ΥΓ: Αλήθεια, αντίστοιχα αιτήματα προς την UEFA έχουν κατατεθεί για αλλαγή ώρας διεξαγωγής ενός αγώνα που διοργανώνεται από εκείνη; Ποια είναι η θέση της διοργανώτριας αρχής της Super League 1 για τέτοιου είδους αιτήματα ;