Την δική του απάντηση έδωσε στον Ανδρέα Δημάτο, ο Λευτέρης Δούκας, αναφορικά με το σχόλιο του πρώτου για την ανάρτηση που έκανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή την κλήση σε απολογία του Βασίλη Παπαθεοδώρου από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Με ανάρτηση του στο facebook o διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, απάντησε στo σχόλιο που έκανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή την κλήση σε απολογία του Βασίλη Παπαθεοδώρου από τον Λευτέρη Αυγενάκη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, «Όποιος επικαλείται τη νομιμότητα και τις δημοκρατικές αρχές θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Ανδρέα Δημάτου:

«Όποιος επικαλείται τη νομιμότητα και τις δημοκρατικές αρχές θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και την ξεκάθαρη ετυμηγορία επιτροπών στελεχωμένων με τακτικούς δικαστές. Ο σεβασμός στη δικαιοσύνη, η δημοκρατική ευαισθησία και η επίκληση της νομιμότητας δεν μπορεί να γίνεται αλά καρτ… Μην μπερδεύεστε με υποθέσεις που παραπέμφθηκαν και κρίθηκαν αμετάκλητα από την ελληνική δικαιοσύνη. Εκτός και αν αμφισβητείτε και τη δικαστική δικαιοδοσία. Σε αυτή την περίπτωση μπαίνουμε σε άλλα μονοπάτια…».

H απάντηση του Ανδρέα Δημάτου, έφερε την αντίδραση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που με νέο ποστάρισμα του στο facebook, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Για την κλήση σε απολογία δημοσιογράφου από υπουργό έχει να πει τίποτα;».

Όποιος επικαλείται τη νομιμότητα και τις δημοκρατικές αρχές θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις...

Αναλυτικά η θέση του Λευτέρη Δούκα:

Διάβασα απάντηση του Ανδρέα Δημάτου στην ανάρτηση μου, περί του δικαστή-υπουργού.

Αναφέρθηκε σε «σεβασμό δικαστικών αποφάσεων και ξεκάθαρη ετυμηγορία επιτροπών στελεχωμένων με τακτικούς δικαστές, καθώς και υποθέσεις που κρίθηκαν αμετάκλητα από την ελληνική δικαιοσύνη».

Την επόμενη φορά ας γίνει πιο συγκεκριμένος, ώστε να μην κάνουμε υποθέσεις για το θέμα που αναφέρεται.

Εικάζω πως αφορά την αθώωση για το πνίξιμο του Κύρκου με το κασκόλ, που προήλθε από ετεροχρονισμένη επιστολή του τελευταίου.

Με την...πρωτογενή απειλή να είναι τόσο ευγενικά διατυπωμένη, ο καθένας μπορεί να φανταστεί, τι μεσολάβησε μέχρι να συνταχθεί η διάψευση.

Σε περίπτωση πάντως που είχα ως στόχο να καταπιαστώ με δικαστικές αποφάσεις, θα μπορούσα να βρω ουκ ολίγες και μάλιστα τελεσίδικες.

Τότε ήταν που θα μπαίναμε σε άλλα μονοπάτια (και μάλιστα δύσβατα), ενθυμούμενοι υποθέσεις που επί δυο δεκαετίες είχαν παραπεμφθεί στις καλένδες.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελευταίοι που δικαιούνται να ομιλούν περί σεβασμού δικαστικών αποφάσεων, είναι εκπρόσωποι ΠΑΕ, που όχι πολύ καιρό πριν, απειλούσαν δικαστές λέγοντας «ας τολμήσουν ν΄αλλάξουν απόφαση...»

ΥΓ. Για το καθεαυτό θέμα της κλήσης σε απολογία δημοσιογράφου από υπουργό έχει να κάνει κάποιο σχόλιο;

Ή μήπως δεν υπέπεσε στην αντίληψη του, όπως ο υπουργός δεν πήρε είδηση για την μπούκα του εργοδότη του στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ΟΑΚΑ;