Για την υγεία του εφτά φορές πρωταθλητή της F1 Μίκαελ Σουμάχερ, που βρίσκεται σε κώμα από το 2013, μίλησε ο θεράπων ιατρός του, Φιλίπ Μενάς.

Ο γιατρός του Σουμάχερ τόνισε ότι «δεν κάνει θαύματα» και απέρριψε κατηγορηματικά ότι κάνει «πειράματα» πάνω στον πρωταθλητή της F1.

Ο Μενάς μίλησε στην ιταλική εφημερίδα «La Reppublica» για την υγεία του αθλητή αλλά και το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ μετά τη δημοσιοποίηση της θεραπείας που έλαβε ο Μίκαελ Σουμάχερ στην κλινική του. «Υπήρξε μία έκρηξη στο ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων αλλά τώρα ομαλοποιήθηκε η κατάσταση».

«Με ψάχνουν όλοι αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν χρησιμοποίησα πειραματικές θεραπείες στον Σουμάχερ» ξεκαθαρίζει ο γιατρός, βάζοντας τέλος στις φήμες που οργίασαν. «Δεν κάνω θαύματα. Η ομάδα μου και εγώ δεν κάναμε κανένα πείραμα» υπογραμμίζει ο Μενάς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μενάς πραγματοποίησε μετάγγιση βλαστικών κυττάρων στον πιλότο της F1 και διαβεβαίωσε ότι «έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στο θέμα αυτό τα τελευταία 20 χρόνια αλλά έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε».

Σύμφωνα με το filathlos.gr, o Μενάς είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ και στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού Descartes. Εργάζεται στο Νοσοκομείο Georges Pompidou και είναι επικεφαλής μίας ομάδας που δουλεύει πάνω στη θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων με βλαστοκύτταρα.