Ο Τζέιλεν Μόρις έκανε αισθητή την παρουσία του στο πρώτο του ντέρμπι βοηθώντας τον Άρη να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, με τον Αμερικανό να παθαίνει… πλάκα με την ατμόσφαιρα, κάτι που δεν είχε ξανασυναντήσει στην καριέρα του.

Αρχικά ο Αμερικανός άσος του Άρη είπε για το γεμάτο γήπεδο: «Ένιωσα θαυμάσια, είδα τον κόσμο να είναι δίπλα μας, ένα γεμάτο γήπεδο και μας βοήθησαν να κερδίσουμε έναν μεγάλο μας αντίπαλο. Δεν έχω ξαναπαίξει σε μία τέτοια ατμόσφαιρα. Όταν μπήκα στο γήπεδο, είχα τρακ και άγχος βλέποντας τον κόσμο αλλά στο τέλος της ημέρας παίζω χρόνια μπάσκετ, μπόρεσα να δείξω μέσα στο παρκέ τι μπορώ να κάνω και να βοηθήσω την ομάδα».

Για το αν έκανε ειδική προετοιμασία μιας και ήταν το πρώτο του ντέρμπι τόνισε: «Δεν προετοιμάστηκα ιδιαίτερα, άκουσα την μουσική μου όπως πάντα. Οι προπονητές μου είπαν φυσικά ότι θα είναι μία… τρελή ατμόσφαιρα, πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας για τον κόσμο μας».

Για την δική του εμφάνιση είπε: «Ξεκίνησα… αργά στο πρώτο ημίχρονο, όπως ήθελα. Αλλά μετά βρήκα ρυθμό, έπαιξα με περισσότερη ενέργεια, πέτυχα ορισμένους πόντους κάτι που με βοήθησε ψυχολογικά».

Για τις διαφορά ανάμεσα στο αμερικάνικο και το ευρωπαικό στυλ μπάσκετ: «Στις Η.Π.Α. έχεις περισσότερο χρόνο, εδώ έχει περισσότερη κυκλοφορία. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω για να προσαρμοστώ στο ευρωπαικό στυλ».

Για το πόσο δύσκολο είναι για τον Άρη να δίνει τρία ντέρμπι σε μία εβδομάδα είπε: «Είναι δύσκολο για εμάς, δεν έχουμε χτίσει την… χημεία που χρειαζόμαστε. Αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας, να προπονούμαστε σκληρά και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο».