Ο Τάσος Μητρόπουλος έδωσε τις απαντήσεις του για την διαγραφή του από τον Σύνδεσμο των Βετεράνων της ομάδας του Ολυμπιακού και όσα ακολούθησαν. 

Αρχικά ο ίδιος είχε διάλογο με τους παρουσιαστές της εκπομπής λέγοντας «θα υπάρχουν και ερωτήσεις; Ναι εντάξει και ερωτήσεις και απαντήσεις». Στην συνέχεια ο Τάσος Μητρόπουλος μέσω της εκπομπής Total Football στο OPEN και ως απάντηση της διαγραφής του από τον Σύνδεσμο Βετεράνων του Ολυμπιακού σχολίασε: «Όχι δεν το περίμενα όλο αυτό. Θέλω να αφιερώσω αυτό το βίντεο που δείξατε στην οικογένειά μου γιατί έχει τραβήξει πολλά αυτήν την εβδομάδα. Θέλω να ρωτήσω κάτι. Στις προηγούμενες εκπομπές δεν είχε έρθει ο Τζόλε και ο Νικοπολίδης; Γιατί δεν έγινε κάτι; Άρα έχουν κάτι με μένα; Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Έχω δεχθεί απειλητικά μηνύματα. Δεν με βρίζουν μόνο. Μιλάμε για απειλές. Απειλούν την ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω κάνει μηνύσεις. Θα γίνουν και άλλες. Δεν μπορώ να το εξηγήσω και να ευχαριστήσω τον κόσμο για τα καλά τους λόγια. Δεν τα γνωρίζω τα πρόσωπα. Είναι από Facebook και όχι μόνο. Είναι στοχοποίηση της οικογένειάς μου. Όπως σας το λέω. Θέλω να πω όσους με βρίζουν ότι ο ιδρώτας μου, οι κλωτσιές μου και ο τσαμπουκάς μου είναι στο Καραϊσκάκη φυτεμένες και δεν μπορεί να μου τις πάρει κανείς. Όπως και όλων των παιδιών στον Ολυμπιακό. Όταν πεθάνω πιστεύω αργά θα τον βλέπω από πάνω. Ο Ολυμπιακός είναι η ζωή μου και τον αγαπώ. Ότι λάθος έχω κάνει έχω πει συγγνώμη. Δεν θα σχολιάσω ποτέ τον κ. Δαρίβα, που τον αγαπώ και τον σέβομαι. Είναι ο ποδοσφαιρικός μου πατέρας. Όταν θα τον δω θα τον αγκαλιάσω και θα τον φιλήσω».

Επιπλέον σχετικά με τον Σωκράτη Κόκκαλη υπογράμμισε: «Κοιτάξτε θέλω να πω κάτι. Θέλω να παρακαλέσω τους παλαιμάχους του Ολυμπιακού. Για την μη μίσθωση της σουίτας στον Σωκράτη Κόκκαλη. Που πήρε έναν Ολυμπιακό ανυπόληπτο και χρεωμένο, έφτιαξε το Καραϊσκάκη, ένα προπονητικό ευρωπαϊκών προδιαγραφών και έβαλε βάσεις. Μιλάμε ότι δεν μπορούν να πάνε στο γήπεδο. Αυτή η οικογένεια. Θα είναι μία μαύρη σελίδα. Θέλω να παρακαλέσω τους παλαιμάχους να πάρουν θέση γιατί για μένα ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν ο πιο μεγάλος πρόεδρος που πέρασε ποτέ από τον Ολυμπιακό». Πιο νωρίς για τον Ολυμπιακό και το εάν μπορεί να προχωρήσει και στην Ευρώπη και παράλληλα να τα καταφέρει και στην Ελλάδα είπε: «Νομίζω πως μπορεί. Έχω την εντύπωση πως μπορεί να προχωρήσει και στην Ευρώπη. Από την Λαμία είχε χάσει πέρυσι και βγήκαν νέα πρόσωπα και παιδιά. Είδα μία ομάδα σοβαρή που πρέσαρε μέχρι το τέλος. Ήταν πολύ καλή η εικόνα του και μπορεί να ανταπεξέλθει πιστεύω και στο Βελιγράδι. Νομίζω ότι δίκαια είναι πρώτος. Είναι σημαντικό να είσαι μπροστά. Άλλο είναι να σε κυνηγάνε και άλλο να κυνηγάς».