Σέντρα στην δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος θα γίνει κανονικά το Σάββατο (28/9), παρά το γεγονός ότι μέχρι και την Τρίτη (24/9) όλα έδειχναν αναβολή της πρεμιέρας.

Στο Δ.Σ της Τετάρτης από την ψηφοφορία προέκυψε ότι θα έχουμε δράση κανονικά όπως ήταν προγραμματισμένο, καθώς το αποτέλεσμα ήταν (7-6) υπέρ της έναρξης της Super League 2. Υπέρ της έναρξης ψήφισαν τα Χανιά - ομάδα που έκανε και την πρόταση για αναβολή - ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Παναχαϊκή, ο Εργοτέλης, ο Απόλλων Σμύρνης, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος κι ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Λεωνίδας Θωμαΐδης.

Κατά της έναρξης ψήφισαν οι Λεβαδειακός, Κέρκυρα, Καραϊσκάκης, Δόξα, Απόλλων Πόντου και Απόλλων Λάρισας, ενώ απουσίαζε ο Πλατανιάς καθώς παίζει στη Σαντορίνη με τον Πανθηραϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας και δεν είχε εκπρόσωπο.

Οι ομάδες της Super League 2 έδειξαν με αυτόν τον τρόπο την καλή τους πίστη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ωστόσο όπως αναφέρει το sport24.gr ζήτησαν άμεση απάντηση στην πρότασή τους. Τι αναφέρει αυτή; Μείωση 20% στα τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ και -12% για Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Απόλλων Σμύρνης έχει δικό του τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Θυμηθείτε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής (κανένα ματς δεν θα έχει τηλεοπτική μετάδοση):

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (16.00)
Απόλλων Λάρισας - Κέρκυρα

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (16.00)
Δόξα Δράμας - ΑΕ Καραϊσκάκης

Απόλλων Πόντου – Χανιά

Απόλλων Σμύρνης – Εργοτέλης ΓΣ 88

Παναχαϊκή 1891 – ΠΑΣ Γιάννινα 1966

Α.Ο Πλατανιάς – Λεβαδειακός

Παραλίγο ξύλο στη συνεδρίαση

Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν στο Δ.Σ της Super League 2. Παραλίγο να πέσει ξύλο όπως γράφει το sport24.gr, καθώς με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων δεν ήλθαν στα χέρια ο πρόεδρος του Καραϊσκάκη, Οδυσσέας Δράκος με τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ, Λεωνίδα Θωμαΐδη.

Η ψηφοφορία όπως εξελίχθηκε ήταν 6-5 κατά της έναρξης, ενώ έγινε ανατροπή στις δυο τελευταίες ψήφους. Αυτές του προέδρου της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδα Λεουτσάκο και του εκπροσώπου της ΕΠΟ, Λεωνίδα Θωμαΐδη.

Τότε, σύμφωνα με το sport24.gr ο πρόεδρος της ομάδας της Άρτας σηκώθηκε και διαμαρτυρήθηκε ότι ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ δεν είχε δικαίωμα να ψηφίσει, χρησιμοποιώντας παράλληλα ύβρεις εναντίον του. Ο Θωμαΐδης απάντησε, κανείς δεν έκανε πίσω κι έφθασαν να βρίσκονται πολύ κοντά. Τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.