Η UEFA ανακοίνωσε το νέο Nations League και το πώς έχουν διαμορφωθεί οι κατηγορίες της διοργάνωσης.

Στην League A υπάρχουν 16 αντί για 12 ομάδες που ήταν, ενώ άλλες τόσες έχουν τοποθετηθεί στην 2η και 3η κατηγορία. Στην League D υπάρχουν 7 ομάδες.

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στην 3η κατηγορία. Να σημειωθεί ότι η κάθε κατηγορία έχει από τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων, εκτός της τελευταίας που θα έχει δύο, έναν με τέσσερις και έναν με τρεις.

Από την πρώτη κατηγορία οι τέσσερις πρώτοι θα περάσουν στους τελικούς του Nations League και οι τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν. Στις άλλες κατηγορίες οι πρώτοι των ομίλων θα ανέβουν στην επόμενη και οι τελευταίοι θα υποβιβαστούν.

Αναλυτικά, οι τέσσερις κατηγορίες της διοργάνωσης:

LEAGUE A: Πορτογαλία (κάτοχος του τροπαίου), Ολλανδία, Αγγλία, Ελβετία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ουκρανία, Σουηδία, Κροατία, Πολωνία, Γερμανία, Ισλανδία.

LEAGUE B: Ρωσία, Αυστρία, Ουαλία, Τσεχία, Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Σλοβακία, Τουρκία, Ιρλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρουμανία

LEAGUE C: Ελλάδα, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Λευκορωσία, Κύπρος, Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Μολδαβία

LEAGUE D: Γιβραλτάρ, Νησιά Φερόε, Λετονία, Λιχτενστάιν, Ανδόρα, Μάλτα, Σαν Μαρίνο