Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ. Αρης.

Στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. μίλησαν ο πρόεδρος του Α.Σ., Λευτέρης Αρβανίτης και ο αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Κούης.

Ο κ. Αρβανίτης ανέφερε στην αρχική τοποθέτησή του:

“Σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Θα ξεκινήσω με κάτι που για μένα είναι πολύ σημαντικό και αφορά την ενότητα του Αρη. Είμαστε μία διοίκηση που πιστεύει στην ομαδικότητα, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη όσον αφορά το καλό του συλλόγου και όλων των τμημάτων. Η βάση μας είναι αυτή, η ενότητα και η αγάπη μεταξύ μας.

Θα ήθελα να πω τι σημαίνει για εμάς και τον Αρειανό ο Α.Σ. Είναι αυτός από τον οποίο ξεκίνησαν όλα και φτάσαμε στα 105 χρόνια επιτυχιών. Μιας ιστορίας γεμάτης δόξας και τιμής. Και έφτασε ο Αρης μετά από 105 χρόνια να παραμένει πρωταγωνιστής, στο προσκήνιο των εξελίξεων, να παρεμβαίνει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας και να βάζει τα παιδιά στον αθλητισμό. Ο Αρης είναι ένα τεράστιο σωματείο. Το πρώτο σε τίτλους και επιτυχίες στη Θεσσαλονίκη και το τρίτο ή τέταρτο στην Ελλάδα. Είναι κάτι που το έχει κατακτήσει και αυτό κανένας δεν μπορεί να το αλλάξει ή να το μειώσει. Οσο περνούν τα χρόνια, θα γίνεται και καλύτερη η κατάσταση.

Θα ήθελα να θυμηθούμε όλοι τι σημαίνει Α.Σ. Είναι ο σύλλογος που έχει τίτλους σχεδόν σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Καταλαβαίνετε το μέγεθός του. Το λέω για να υπάρχει σεβασμός απέναντι σε αυτόν τον φορέα. Ένας φορέας που θα πρέπει να είναι υγιής και πρωταγωνιστής. Να έχει έναν ηγεμονικό ρόλο στον σύλλογο.

Ως νέα διοίκηση έχουμε στο μυαλό μας την οικονομική ανασυγκρότηση. Παραλαμβάνουμε κάποια μεγάλα προβλήματα που θα αναλύσω αμέσως. Τα βασικά είναι δύο. Ένα το θέμα της ΔΕΗ, για το οποίο ο Α.Σ. δεν ευθύνεται. Υπήρχε μία συμφωνία της ΠΑΕ να αναλαμβάνει το έξοδο αυτό και ο Α.Σ. άφηνε το 15% που βάσει νόμου είχε δικαίωμα να εισπράξει. Η παλιά ΠΑΕ όμως πτώχευσε και το χρέος μεταφέρθηκε στον Α.Σ. Ασχολούμαστε κάθε μέρα με αυτό. Την Παρασκευή έχω ραντεβού στην Αθήνα για να δούμε πως θα λύσουμε οριστικά το θέμα αυτό, με ένα δίκαιο τρόπο για τον Αρη και την ΔΕΗ και πιστεύουμε ότι θα γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας.

Το άλλο θέμα είναι τα χρέη προς το Δημόσιο. Είναι ένα γεγονός που αντιμετωπίζουν πολλά ερασιτεχνικά σωματεία. Προτείνουμε στην Πολιτεία να το δει σύντομα και με νηφαλιότητα ώστε να λυθεί και οι σύλλογοι να αναπνεύσουν. Από εκεί και πέρα εννοείται ότι αυτά δεν πρέπει να γίνουν ξανά. Μεγάλος μέρος αυτού του ποσού είναι πρόστιμα και προσαυξήσεις. Δεν είμαστε ανώνυμες εταιρίες αλλά οργανισμοί που προσπαθούμε να κάνουμε καλό στην κοινωνία. Έτσι η Πολιτεία θα πρέπει να μας βοηθήσει για να απαλλαγούμε από αυτόν τον βραχνά, με τρόπο που δε θα επιβαρυνθεί το Δημόσιο το οποίο έχει εισπράξει τα χρήματά του. Αυτό που θα ζητήσουμε είναι κάτι στο οποίο θα βοηθήσει το κράτος. Το 2013 το δικαστήριο Θεσσαλονίκης έβγαλε μία σοφή απόφαση, όταν κατέρρεε η ΚΑΕ. Μας ενέταξε στο Άρθρο 99 και το Δημόσιο δεν έχασε ούτε 1 ευρώ από αυτά που όφειλε η ΚΑΕ. Κοντεύουμε την πλήρη εξόφληση του Δημοσίου. Και οι πιστωτές πήραν αυτό που τους αναλογούσε ενώ θα μπορούσαν να μην πάρουν τίποτα αν κατέρρεε η ομάδα.

Θέλουμε να έχουμε δυνατή φωνή στην κεντρική σκηνή του ελληνικού αθλητισμού. Πάντα το είχαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, χωρίς να φοβόμαστε κανέναν. Η διοίκησή μας θα είναι κρυστάλλινη και διάφανη. Με αλήθεια και ειλικρίνια απέναντι στον λαό του Αρη.

Τρίτος στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τα τμήματά μας για να έχουν την άνοδο που αξίζουν και όλοι θέλουμε ως Αρειανοί. Από το πιο μικρό τμήμα μέχρι το ποδοσφαιρικό. Στόχος, επίσης είναι οι ακαδημίες να προσελκύουν νέα παιδιά. Να τα φέρουμε κοντά στον Αρη και στον αθλητισμό. Να τα βοηθάμε ώστε η ζωή και το μέλλον τους να διέπονται από αρχές και σωστή γαλούχηση.

Θέλω να κάνω μία παρένθεση για τις ακαδημίες μπάσκετ. Από το 2001 μου είχε ανατεθεί το μπάσκετ όσον αφορά τις ακαδημίες. Παραλάβαμε 49 παιδιά και το 2012 παραδώσαμε 465 παιδιά και πολλά πρωταθλήματα.

Καλώ όλους τους Αρειανούς να γράψουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες μπάσκετ του Αρη. Μέσα από αυτές βγήκαν παιδιά που έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο, από το ΝΒΑ μέχρι την Ευρωλίγκα.

Ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι η ίδρυση του εμπορικού τμήματος. Ηδη ανακοινώθηκαν τα ονόματα που θα ασχοληθούν. Στόχος είναι η αξιοποίηση του σήματος και της ιστορίας του Αρη, ώστε να έχουμε όφελος.

Παρακάτω θα αναφέρω μερικές δράσεις στο εμπορικό κομμάτι… Το πρώτο που θα κάνουμε είναι η κατάρτιση ενός χορηγικού προγράμματος που θα αφορά τον Α.Σ. και τα επιμέρους τμήματα. Θα ανακοινωθεί σύντομα. Ένα άλλο κομμάτι είναι, το οποίο συζήτησα με την ΠΑΕ, είναι η ίδρυση μπουτίκ για τον Α.Σ. Δε θα έρχεται σε κόντρα με την μπουτίκ της ΠΑΕ. Εχουμε τόσα να προσφέρουμε στον Αρειανό, που θα βοηθάει τον σύλλογο, τα τμήματα και θα υπάρχει μεγάλη γκάμα προϊόντων.

Πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς είναι και αυτό των μελών του Α.Σ. Έχουμε αποφασίσει να έρθουμε πιο κοντά στα μέλη μας. Θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα ασχολείται με αυτή την επαφή. Με e-mail, τηλεφωνήματα, συζητήσεις μεταξύ μας ή με κληρώσεις που θα κάνουμε με την ΠΑΕ. Θα έχουμε πολλές δράσεις που θα φέρουν τον λαό του Αρη πιο κοντά στον Α.Σ.

Μέσα σε όλα αυτά εννοείται θα υπάρχει προβολή του κολυμβητηρίου μας, του προπονητηρίου και όλων των άλλων προσπαθειών που θα κάνουμε, είτε events είτε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ολα αυτά είναι κομμάτι ενός πρότζεκτ που θα λειτουργήσει τους επόμενους μήνες.

Επίσης πέραν του μουσείου μπάσκετ, θέλουμε να γίνει ένα μουσείο για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ και τον Α.Σ. Θα λύσουμε πρώτα τα σημαντικά και μετά θα φτάσουμε σε αυτό”.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του Α.Σ., Κωνσταντινος Κούης.

“Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρη και τον πρόεδρο. Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω στο συμβούλιο του Α.Σ. Δέχθηκα την πρόταση με μεγάλη ευχαρίστηση. Με τα προβλήματα που έχουμε και με την ενότητα που υπάρχει μεταξύ της διοίκησης, μπορούμε να τα μειώσουμε και να τα σβήσουμε, ώστε ο Αρης να επανέλθει. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα βοηθήσουμε για το καλό της ομάδας.”

Ακολούθως, ο Λευτέρης Αρβανίτης είπε:

Για τις εκκαθαρίσεις των ΠΑΕ ΚΑΙ ΚΑΕ Αρης: “Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ΠΑΕ και ΚΑΕ είναι τα κύρια έσοδα του ΑΣ. Από την ΠΑΕ έχουμε γνώση ότι λάβαμε όλες τις εκκαθαρίσεις μέχρι και την προηγούμενη σεζόν. Οσον αφορά την ΚΑΕ, έχουμε λάβει μέχρι την σεζόν 2017-18 και αναμένουμε εκείνες της περσινής σεζόν ώστε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ποσοστά που έχουμε να παίρνουμε από την ΚΑΕ. Χρήματα δεν πήραμε αλλά είναι κάτι που θα δούμε ενδοοικογενειακά”.

«Είχε γίνει ένα αίτημα στην ΚΑΕ από την προηγούμενη διοίκηση για οικονομικό έλεγχο. Δεν είδα τα στοιχεία που δόθηκαν. Θα κάνουμε μία συνάντηση με τη διοίκηση της ΚΑΕ για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις. Ο δικός μας ρόλος είναι αυτός του θεματοφύλακα. Πρέπει να ελέγχουμε το πως πορεύονται ΠΑΕ και ΚΑΕ. Από την αδράνεια, την αμέλεια ή την πίεση προς τον Α.Σ., ειδικά το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και το μπάσκετ, οδηγήθηκαν σε άσχημες καταστάσεις. Θυμάστε τι γινόταν το 2012. Ο Α.Σ. πρέπει να έχει γνώση, όχι να αποφασίζει, για το πως πορεύεται η ΚΑΕ οικονομικά και όσον αφορά τα χρέη. Δεν θα επιβάλλουμε απόψεις. Θα το ζητήσουμε και πιστεύω δεν θα μας το αρνηθεί κανείς”.

Για την παραχώρηση του Αλεξανδρείου στον Αρη: “Το θέμα του Παλέ είναι κάτι που φαίνεται να είχε ωριμάσει στην προηγούμενη κυβέρνηση. Είναι στόχος. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Το οφείλει η Πολιτεία στον Αρη και θα το κοιτάξουμε θερμά ώστε να το πετύχουμε. Ο Α.Σ. Αρης θα πάρει τις πρωτοβουλίες που πρέπει. Οσον αφορά τα δημοτικά τέλη, είναι ένα τρελό νούμερο. Είναι 290 χιλιάδες ευρώ, από το χρέος του Α.Σ. προς την ΔΕΗ. Ενα πολύ μεγάλο νούμερο. Είναι μέσα στην πρότασή μας προς την ΔΕΗ. Είμαστε σε επαφές για να τα ξεχωρίσουμε από το υπόλοιπο της ΔΕΗ”.

Για το θέμα των έργων στο «Κλεάνθης Βικελίδης: “Εχουμε συζητήσει για αυτό το θέμα. Είναι ένα σχέδιο, είναι όραμα. Θα το δούμε μαζί. Θέλει συνεργασία με την ΠΑΕ. Δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι αλλά είναι κάτι που ο μεγαλομέτοχος έχει στο μυαλό του. Και είμαστε δίπλα του για να το υλοποιήσει. Είτε μιλάμε για ανακαίνιση είτε για ανακατασκευή. Θα το δούμε. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Βέβαια είναι κάτι που θα το αποφασίσει η γενική συνέλευση του Α.Σ. Διότι το γήπεδο ανήκει στους Αρειανούς. Πρέπει να γίνει ολοκληρωμένη πρόταση. Σχεδιασμός, μπάτζετ, κεφάλαια και από που θα αντληθούν. Και σε μία Γ.Σ. θα το συμφωνήσουμε όλοι μαζί. Αλλά όταν έρθει η ώρα”.

Για την κάρτα φιλάθλου του Αρη: “Είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση. Το κάνουν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι. Θα μπορούσε να ονομαστεί και κάρτα Αρειανού. Είναι μία κάρτα που παίρνει ο Αρειανός με το πρώτο εισιτήριο της χρονιάς. Αυτό γίνεται σε συνεργασία με την ΠΑΕ και αφορά έσοδα προς τον Α.Σ. Είναι κάτι απαραίτητο για το πδοοσφαιρικό μας γήπεδο και κοστίζει μόνο 10 ευρώ. Είναι ένα αρκετά καλό έσοδο ώστε να διαχειριστούμε ένα ποσό που θα μας βοηθήσει στις κινήσεις μας. Παρακαλώ όλο τον κόσμο να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια”.

Για τα χρέη του Α.Σ. και τη συζήτηση με την Πολιτεία: “Δεν είναι μόνο ο Αρης. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί για όλους. Υπάρχουν επαφές και με άλλους συλλόγους. Εχει ωριμάσει στην Πολιτεία ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Γίνονται κινήσεις και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις όσον αφορά την έναρξη της συζήτησης. Εδώ θέλω να πω κάτι, γιατί κάποιοι ρίχνουν λάσπη στον σύλλογο. Ακούω για χρέη εκατομμυρίων. Δεν είναι έτσι. Πάνω απότο 60% των ποσών που ακούγονται, είναι πρόστιμα και προσαυξήσεις. Δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα. Ο Αρης θα κάνει αυτό που πρέπει. Το Δημόσιο δεν έχει χάσει ούτε ευρώ από τον Α.Σ. Αρης”.

Για το κομμάτι των ακαδημιών ποδοσφαίρου, ο Κωνσταντίνος Κούης σχολίασε:”Στο ποδόσφαιρο στόχος είναι να βγάλουμε δικά μας παιδιά όπως παλιά. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον κάποιων παιδιών για να ακολουθήσουν την ίδια πορεία. Θα είναι καλό για τον σύλλογο. Είτε αγωνιστικά είτε οικονομικά. Θα μπω και εγώ λίγο σε αυτό το κομμάτι, με την εμπειρία που έχω και από τη δική μου ακαδημία. Θα μιλήσω με τους προπονητές. Να βοηθήσουμε όλοι μαζί για να βγάλουμε έστω και έναν παίκτη. Τα τελευταία χρόνια ο Αρης δεν το έχει καταφέρει αυτό”.