Ιδιαίτερα επιβαρυντικά για τον ΠΑΟΚ είναι τα όσα αναφέρονται στην έκθεση της Αστυνομίας σχετικά με περιστατικά που συνέβησαν πριν και μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης.

Στην έκθεση μεταξύ άλλων γίνονται λόγος για ρίψη μεγάλου αριθμού πυρσών και κροτίδων, μια εκ των οποίων οδήγησε στον ακρωτηριασμό δύο δακτύλων ενός οπαδού των γηπεδούχων, για εισβολή άλλων οπαδών μετά το δεύτερο γκολ του Άρη.

Αναλυτικά στην έκθεση της ΕΛ. ΑΣ. τονίζονται μεταξύ άλλων:

- Κατά το χρονικό διάστημα από 16.10 έως 18.10 άγνωστοι οπαδοί επιβαίνοντες σε αστικά λεωφορεία με κατεύθυνση το γήπεδο, προκάλεσαν φθορές σε δύο αστικά λεωφορεία.

- Με το τέλος της προθέρμανσης των ομάδων, άτομο με διαπίστευση της γηπεδούχου ομάδας έρριψε από απόσταση μια φανέλα της ομάδας του Ολυμπιακού στην οροφή του πάγκου της φιλοξενούμενης ομάδας.

- Στο 70ό λεπτό του αγώνα άγνωστος δράστης έρριψε εντός κερκίδας τέσσερα (4) στο χαμηλό διάζωμα, ένα (1) βεγγαλικό χειρός, τύπου κροτίδα, στη θέα της οποίας φίλαθλος επιχείρησε να την απομακρύνει, πλην όμως αυτό εξερράγη, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του αριστερού του χεριού.

- Στο 87ο λεπτό (σ.σ. αφού γίνεται πρώτα εκτενής περιγραφής στο άναμμα πυρσών, καπνογόνων και βεγγαλικών), είκοσι περίπου άγνωστα άτομα εισήλθαν από την κερκίδα α4 στον περιβάλλοντα χώρο μέχρι τις διαφημιστικές πινακίδες κατά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος της φιλοξενούμενης ομάδας, όπου και σταμάτησαν μετά την παρέμβαση των υπεύθυνων της γηπεδούχου ομάδας (σ.σ. το ίδιο σκηνικό περιγράφεται και στο 97ο λεπτό).

- Μετά το τέλος του αγώνα γύρω στις 20.40 έξωθεν Θύρας 4 άγνωστο άτομο-δράστης οπαδός του ΠΑΟΚ πλησίασε και χτύπησε άλλο άτομο στο κεφάλι με αποτέλεσμα να μεταβεί στο Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου.

Στην έκθεση της αστυνομίας περιγράφεται η χρήση βεγγαλικών, πυρσών και καπνογόνων σχεδόν καθ' όλη την διάρκεια του ματς. Επίσης γίνεται μνεία και σε ρίψη κροτίδων στην αγωνιστική περίμετρο.