Στην σημερινή συνάντηση στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου, για τη χρήση του Video Assistant Referee, σχολιάστηκε η επίμαχη φάση του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης και το χαμένο ριπλέι στο πέναλτι που έγινε και δεν δόθηκε σε βάρος του Μπαράλες.

Ο υπεύθυνος αρχιδιαιτητής Βίτορ Μέλο Περέιρα επιβεβαίωσε πως καθυστέρησε η τοποθέτηση του VAR στο "Γ. Καραϊσκάκης", ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει μπει κάποιος άνθρωπος του Ολυμπιακού στο van.

Έτσι, ο λόγος που απουσίαζε το σωστό ριπλέι είχε να κάνει με το γεγονός πως το van δεν πρόλαβε να συνδεθεί με τις δύο κάμερες με super slow motion λήψεις, καθώς εμποδίστηκε η είσοδος του οχήματος στο Καραϊσκάκη με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες διαπιστεύσεις για τους τεχνικούς.

Ανάλογο πρόβλημα με την έλλειψη πιστοποιητικών υπήρξε και στα υπόλοιπα γήπεδα όπου ωστόσο επετράπη η είσοδος σύμφωνα με το sdna.gr, με το Καραϊσκάκη να είναι το μοναδικό που την απαγόρευσε.

Μολονότι, λοιπόν, το van του VAR βρισκόταν τέσσερις ώρες πριν όπως προβλεπόταν από την διαδικασία, η είσοδος στο γήπεδο έγινε κατόπιν άδειας αρκετές ώρες αργότερα.

Από τον Περέιρα ζητήθηκε επίσης να απαντήσει στο εάν μπήκε άνθρωπος του Ολυμπιακού στο van, με τον Πορτογάλο να δηλώνει επισήμως άγνοια για το περιστατικό, κάτι απολύτως λογικό όπως αναφέρει το sdna.gr, καθώς η είσοδος σε αυτό έγινε όπως έχουμε αναφέρει πριν την άφιξη των διαιτητών προκειμένου να... επιθεωρηθεί ο χώρος του van!

Όλα τα παραπάνω γεγονότα, συνέβαλαν ώστε τελικά να χαθεί το κρίσιμο ριπλέι και να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα και εν τέλει ο βαθμολογικός πίνακας από την πρεμιέρα κιόλας του πρωταθλήματος.