Αγανακτισμένος από τις αποφάσεις και αβέβαιος για το μέλλον του Ηρακλή, εμφανίστηκε ο βετεράνος παίκτης του «Γηραιού», Φάνης Τουτζιάρης, μετά την ιστορική απόφαση να αγωνιστεί η ομάδα στην Γ' ΕΠΣΜ.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Φάνης Τουτζιάρης,φιλοξενήθηκε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και εμφανώς αγανακτισμένος, ρωτούσε συνεχώς πως πάρθηκε η απόφαση για να συμμετάσχει ο Ηρακλής στην Γ΄ΕΠΣΜ. Ποιος το αποφάσισε, πότε, αν έγινε γενική συνέλευση και φυσικά, αν ρωτήθηκε η άποψη του κόσμου σχετικά με τον ποδοσφαιρικό μέλλον του «Γηραιού».

Αναλυτικά όσα είπε ο Φάνης Τουτζιάρης στο Metropolis 95,5 FM:

«Δεν υπάρχει σοβαρότητα σε αυτό το θέμα. Ψάχνουμε όλο το καλοκαίρι να βρούμε λύσεις. Ξεκινήσαμε από την Α’ Εθνική με τον Βόλο και τον Μπέο, μετά πήγαμε στη Β’, στη Γ’, στη Δ’ Εθνική. Αν είχε προχωρήσει η υπόθεση του Ηρακλή Αμπελοκήπων τώρα θα είχαν όλα λυθεί. Δεν είναι δυνατόν ο Ηρακλής να παίζει όπως μια ομάδα που μόλις τώρα ιδρύεται. Θα γίνει κάτι χειρότερο από τον Αθηναϊκό που εξαφανίστηκε από τον χάρτη. Ποιοι το αποφάσισαν να κατέβει ο Ηρακλής στη Γ’ ΕΠΣΜ; Έγινε συνέλευση για να ερωτηθεί ο κόσμος; Από την ώρα που τέλειωσε το Πρωτάθλημα έπρεπε να γίνει γενική συνέλευση και να ληφθούν αποφάσεις. Τώρα λένε θα κατεβούμε στην τάδε κατηγορία. Πώς θα γίνει αυτό; Ρωτήθηκε ο κόσμος του Ηρακλή, να δούμε τι θέλει; Ή τι δυνατότητες έχει;

Εγώ ήμουν αντίθετος στη συμμετοχή του Ηρακλή σε μικρή κατηγορία. Εντούτοις, κάτι έπρεπε να γίνει για να κατέβει η ομάδα κάπου. Η συντονιστική επιτροπή του Ηρακλή, στην οποία μετείχε και ο πρόεδρος του ΓΣ πήρε την απόφαση να πάρουμε μια ομάδα. Την τελευταία στιγμή είπαν “όχι”. Είναι δυνατόν το βράδυ να λέμε ότι κατεβαίνει η ομάδα και το άλλο πρωί το αντίθετο;

Μετά την αποχώρηση του Ρέμου έχουν γίνει πράγματα και θάματα στον Ηρακλή. Αν πηγαίναμε από τότε σε ένα καθαρό ΑΦΜ θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Θα ερχόταν κόσμος στο γήπεδο, και έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να έρθει και ο επενδυτής. Ο επενδυτής δεν έρχεται όταν βλέπει ότι δεν υπάρχει τίποτα. Και πολύ φοβάμαι ότι θα έχει θέματα ο Ηρακλής σε ό,τι αφορά τη Μίκρα, τους Χορτατζήδες κλπ. Όταν μια ομάδα βρίσκεται στην αφάνεια, όλα αφανίζονται».