Στις 28 - 29 Σεπτεμβρίου η Θεσσαλονίκη υποδέχεται για άλλη μια φανταστική χρονιά, το Κύπελλο Ελλάδος Karting και τους οδηγούς που θα δώσουν μάχη για να διεκδικήσουν τον τίτλο κρίσιμης σημασίας αγώνας για τους πιλότους των ελληνικών αγώνων Karting, αφού μετά το διήμερο, οι πρώτοι των κατηγοριών θα στεφθούν κυπελλούχοι Ελλάδος.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Σύλλογος “Α.Σ.ΠΙΣ Motorsports Club” και η “Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος”, στην πίστα kart “Drivepark” του Νέου Ρυσσίου.

Η πίστα “Drivepark” είναι εγκεκριμένη για την διεξαγωγή αγώνων εθνικού και υπερεθνικού χαρακτήρα, με τα Ευρωπαϊκά Standards που ορίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Karting (CIK- FIA certified). Οι προετοιμασίες για την μεγάλη γιορτή του ελληνικού karting έχουν ξεκινήσει, ώστε να υποδεχτεί ο χώρος όλους όσους παρευρεθούν το διήμερο εκείνο.

Οι συμμετοχές άνοιξαν επίσημα και περιμένουν την εγγραφή όλων όσων ενδιαφέρονται μέχρι και την Παρασκευή 20-9-2019.

Διαβαίνοντας την τρίτη χρονιά οργανώνοντας τον θεσμό αυτόν, ο Σύλλογος “Α.Σ.ΠΙΣ.” υπολογίζει την στήριξη όλων των τοπικών ομάδων που είναι και αυτές με την σειρά τους αρωγοί και κομμάτι αυτού. Εκτός της τοπικής κοινότητας όμως, η άφιξη ομάδων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας είναι αναμενόμενες. Στον αγώνα θα παραβρεθούν και οδηγοί από το εξωτερικό, με διεθνή συμμετοχή! Οι κατηγορίες των οδηγών ξεκινάνε από την ηλικία των 8 χρονών και διαβαθμίζονται αρχικά στις: Μini(8-12 ετών), Junior(13-15 ετών), Senior(15+ ετών) και η ΚΖ που είναι η πιο θεαματική όλων, τα γνωστής φήμης εξατάχυτα!!

Οι δοκιμές των ομάδων και η προετοιμασία των πιλότων, θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ενώ οι επίσημες ημέρες δοκιμών, που τα πράγματα θα γίνουν πιο ‘’ασφυκτικά’’ για τους οδηγούς, θα είναι η Παρασκευή 26 και Σάββατο 27.

Η Κυριακή θα ξεκινήσει με τα ελεύθερα δοκιμαστικά και στη συνέχεια με τα αγωνιστικά σκέλη.

Ώρες διεξαγωγής:

Παρασκευή Free Practice: 10:30 π.μ. – 16:30μ.μ.

Σάββατο Free Practice: 10:00 π.μ. – 17:00μ.μ.

Κυριακή Race Day: Ελεύθερες δοκιμές // fp1: 08:00π.μ.

Χρονομετρημένες δοκιμές // Q: 10:15 π.μ. – 11:40 π.μ.

Α’ Σκέλος αγώνα // Race A’: 12:30 μ.μ. – 13:55μ.μ.

Β’ Σκέλος αγώνα // Race B’: 14:00 μ.μ. – 15:25μ.μ.

Τελικοί // Final Races: 15:30 μ.μ. – 17:20μ.μ.