Ο γενικός αρχηγός της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Χασεκίδης, μίλησε για τις αβάσιμες καταγγελίες του Τούρκου υπουργού Αθλητισμού και Νεολαίας, για κακή φιλοξενία και ρατσιστική επίθεση εις βάρος των αθλητριών της Μουράτπασα.

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ, κατάφερε να αποκλείσει την τουρκική Μουράτπασα στον θεσμό του EHF Cup, με τους Τούρκους να εκφράζουν παράπονα για κακή φιλοξενία, ρατσιστική συμπεριφορά, ακόμα και... λάδι στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, ο υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της γειτονικής χώρας, έκανε καταγγελίες για το συγκεκριμένο γεγονός, κάτι που ωστόσο δεν έχει βάση.

Ο γενικός αρχηγός της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Χασεκίδης, τοποθετήθηκε, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση, αλλά και ψευδείς ειδήσεις, ενώ τόνισε πως οι άνθρωποι της τουρκικής ομάδας ευχαρίστησαν αυτούς του Δικεφάλου για την φιλοξενία.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην ιστοσελίδα sputniknews.gr:

Ο Τούρκος Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού κατηγόρησε τον ΠΑΟΚ για το μη κρέμασμα της τουρκικής σημαίας με τον Δημήτρη Χασεκίδη να αναφέρει πως: «Όλες οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες. Ξεξάθαρα. Γίνεται συμφωνία πριν από τους αγώνες και στο meeting με τους Τούρκους αποφασίστηκε από κοινού πως δεν θα κρεμάσουμε καμία σημαία παρά μόνο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και του θεσμού. Ηταν κρεμασμένες αυτές οι σημαίες και καμία άλλη. Στη γωνία όμως του γηπέδου ψηλά, στην οροφή, είναι μια ελληνική σημαία από τότε που κατασκευάστηκε το γήπεδο. Πριν πολλά χρόνια πριν. 20 χρόνια και... Κάποια στιγμή, ούτε την Παρασκευή που παίξαμε ούτε την Κυριακή. Το βράδυ της Κυριακής μου είπαν οι Τούρκοι γιατί δεν κατέβηκε αυτή η σημαία. Είναι θέμα του γηπέδου και δεν πρόκειται να κατέβει έτσι απλά».

Είναι ψέμα αυτό με το λάδι. Στο πρώτο ματς έπεσε λίγο νερό, το επισημαίνω νερό από έναν φίλαθλο που ήταν κάτω - κάτω στην κερκίδα. Σκουπίστηκε μπροστά στους διαιτητές και μετά ξεκίνησε από δυο λεπτά κανονικά ο αγώνας.

«Νερό ήταν, όχι λάδι»

Τουρκικά δημοσιεύματα τονίζουν πως οι περίπου 300 φίλοι του ΠΑΟΚ πέταξαν λάδι στον αγωνιστικό χώρο με τον έφορο του «δικεφάλου» να απαντά ότι: «Είναι ψέμα αυτό με το λάδι. Στο πρώτο ματς έπεσε λίγο νερό, το επισημαίνω νερό από έναν φίλαθλο που ήταν κάτω - κάτω στην κερκίδα. Σκουπίστηκε μπροστά στους διαιτητές και μετά ξεκίνησε από δυο λεπτά κανονικά ο αγώνας. Νερό είναι, αν υπήρχε λάδι δεν θα σκουπιζόταν, δεν θα μπορούσε να φύγει το λάδι από το τερέν και οι διαιτητές θα διέκοπταν το παιχνίδι».

Όλο αυτό προφανώς είναι στο πλάνο της προπαγάνδας τους γιατί δεν περίμεναν να αποκλειστούν και θέλουν κάτι να βρουν να πουν.

«Λυπάμαι που κάποιοι δεν έχουν μάθει να χάνουν»

Από την πλευρά των Τούρκων αναφέρεται πως θα κινήσουν τη νομική διαδικασία για όσα συνέβησαν στη Βέροια και ο Δημήτρη Χασεκίδης αποκάλυψε πως οι άνθρωποι της Μουράτπασα του είπαν και ευχαριστώ: «Ακούστηκε ότι θα πάνε νομικά, δεν μας ενδιαφέρει. Ας κάνουν ότι θέλουν. Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Μάλιστα, όταν έφευγαν μας ευχαριστούσαν για τη φιλοξενία. Όλο αυτό προφανώς είναι στο πλάνο της προπαγάνδας τους γιατί δεν περίμεναν να αποκλειστούν και θέλουν κάτι να βρουν να πουν. Λυπάμαι που κάποιοι δεν έχουν μάθει να χάνουν και λένε ανακρίβειες και ανυπόστατες κατηγορίες».