Με διάθεση για αυτοκριτική, αλλά και κριτική εμφανίστηκε ο Ανδρέας Σάμαρης στις δηώσεις μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής απέναντι στο Λιχτενστάιν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Open: «Το πως θα αντιδράσουμε εξαρτάται από τον τον καθένα. Πρέπει πάνω από όλα να κάνουμε αυτοκριτική για να σηκώσουμε κεφάλι. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι σαν ήττα.

Αυτό που πρέπει να κάνει κάθε παίκτης είναι την επόμενη φορά που θα κληθεί για να αγωνιστεί με το εθνόσημο να τα δώσει όλα. Όχι στα λόγια, να το περάσουμε και στο γήπεδο αυτό.

Προσωπικά το μόνο που έχω να πω είναι ότι είμαστε πραγματικά απογοητευμένοι. Το μόνο που θέλουμε είναι να ζητήσουμε συγγνώμη, αλλά δεν ξέρουμε από ποιόν να την ζητήσουμε πρώτα.

Το ότι δεν καταφέραμε να σκοράρουμε ένα δεύτερο γκολ ήταν αυτό που μας στέρησε την νίκη, να μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι τόσο άσχημα, όσο είναι τώρα.

Από εδώ και μετά είναι θέμα του προπονητή να κάνει τις επιλογές του και να κρίνει ποιοι πρέπει να είναι εδώ. Γι’ αυτό είναι εδώ. Εμείς σαν παίκτες οφείλουμε να υπακούμε με πειθαρχεία τους κανόνες του, στα επόμενα 4 παιχνίδια που θα είναι σαν τεστ για να βρούμε ποιοι παίκτες αξίζουν.

Εμείς, ως πιο έμπειροι πρέπει να περάσουμε στα νέα παιδιά το μέταλλο που είχαμε παλιά ώστε να μην έχουν φόβο. Δεν έρχονται ως μικρά παιδιά, αλλά ως παίκτες της Εθνικής. Οφείλουε να τους περάσουμε το μέταλλο που υπήρχε παλιά, να μπαίνουν χωρίς φόβο να κάνουν ένα λάθος ή χωρίς φόβο στην κριτική και να βγάλουν αυτό που έχουν μες το γήπεδο».