Εθνική… απελπισία, δεν κέρδισε ούτε το Λιχτενστάιν!

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Άλλο ένα αποτέλεσμα που αποτελεί “μαύρη” σελίδα για την Εθνική ομάδα, που αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 με το Λιχτενστάιν στο ΟΑΚΑ, για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Το Λιχτενστάιν πέτυχε το πρώτο του γκολ σε αυτήν την προκριματική φάση (1-19 απολογισμό τερμάτων σε 6 αγωνιστικές) και πήρε τον πρώτο του βαθμό μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τους παίκτες του να πανηγυρίζουν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη νίκη (2-1) σε φιλικό με το Κατάρ στις 17/12/2017 και την ισοπαλία 2-2 με την Αρμενία στο Nations League, η εθνική ομάδα του Λιχτενστάιν είχε μόνο ήττες στα τελευταία της 19 επίσημα ή φιλικά παιχνίδια! Και σήμερα πήρε ιστορικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ελλάδα…

Σε ένα παιχνίδι που εκ των προτέρων δεν είχε μεγάλο ενδιαφέρον επειδή οι ελπίδες μας για πρόκριση ήταν μηδαμινές εώς ελάχιστες (τις αποτελειώσαμε σήμερα) ο Τζόνι Φαν’τ Σιπ παρέταξε την Εθνική με αλλαγές και νέα πρόσωπα μπροστά σε ελάχιστους φιλάθλους στις σχεδόν άδειες κερκίδες του ΟΑΚΑ.

Ο Μασούρας άνοιξε το σκορ από κοντά στο 33ο λεπτό (πρώτο γκολ με το Εθνόσημο) και πήγαμε με προβάδισμα στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος όμως η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να φτάσει σε δεύτερο γκολ παρότι είχε δύο δοκάρια, σε κεφαλιά του Κουλούρη και δυνατό σουτ του Μανωλά. Είχε μεν την υπεροχή με συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας, αλλά δεν δημιούργησε πολλές αξιόλογες φάσεις για να τελειώσει το ματς.

Έτσι, το Λιχτενστάιν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με γκολ του Σαλάνοβιτς στο 85ο λεπτό. Στη μοναδική απειλητική ευκαιρία που είχε στον αγώνα, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων βρήκε κενό χώρο και έφυγε ολομόναχος με ταχύτητα στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, πλασάροντας στα δίχτυα του Μπάρκα για το 1-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Μπακάκης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τσιμίκας, Σάμαρης, Μπουχαλάκης (62? Ζέκα), Φετφατζίδης (68? Παυλίδης), Βρουσάι, Μασούρας (86′ Γιαννούλης), Κουλούρης.

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ: Μπ. Μπίχελ- Ρεχστάινερ (82? Χόφερ), Μάλιν, Κάουφμαν, Γκέπελ, Μ. Μπίχελ, Βίζερ, Χάσλερ, Μέιερ (64? Μπραντλ), Σαλάνοβιτς, Γκούμπσερ (55? Γιλντίζ).

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.