Στην αστοχία της Εθνικής στα ελεύθερα σουτ στάθηκε σε δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μετά το παιχνίδι κόντρα στις ΗΠΑ.

«Το περιμέναμε, μπορεί να είσαι 50 χρόνια στο γήπεδο και να είναι ένα παιχνίδι ζωής. Είπαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να χαρούμε το παιχνίδι. Στην άμυνα κάναμε καλή δουλειά, μας βγήκε η ζώνη. Με τα δυνατά χέρια των Αμερικανών είναι δύσκολο να βρεις λύσεις. Στα ανοιχτά σουτ έπρεπε να έχουμε ένα μίνιμουμ 10% περισσότερη ευστοχία. Αν εξαιρέσεις επτά πόντους στο τέλος τους κρατήσαμε κάτω από τους 65 πόντους. Αν έμπαιναν ένα-δύο σουτ σε συγκεκριμένο τάιμινγκ. Μετά αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Δευτέρας και θέλαμε να κρατήσουμε πιο φρέσκα τα παιδιά» τόνισε αρχικά και προσέθεσε:

«Ο πάγκος της Αμερικής δεν μπορεί να γίνει καλύτερος. Πρέπει να μας παραδειγματίσει ο τρόπος συμπεριφοράς προς όφελος της ομάδας τους. Δείχνουν πώς πρέπει να το χειριζόμαστε. Είναι τιμή για εμάς και για όλους».

Για την Τσεχία, δήλωσε: «Αλλο παιχνίδι και αντίπαλος. Άλλη πίεση και προσανατολισμός. Εμείς έχουμε στα χέρια μας μία ευκαιρία, όχι εύκολη. Να έχουμε κοντή μνήμη και να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν είανι εύκολο αλλά εφικτό. Να είμαστε πιο ομαδικοί και ισορροπημένοι. Το δίδυμο Καλάθης-Σλούκας θα είναι περισσότερη ώρα μαζί».

Στην συνέντευξη τύπου, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ανέφερε: «Συγχαρητήρια στις ΗΠΑ για τη νίκη. Προσπαθήσαμε να τους σταματήσουμε με την ζώνη αλλά δεν τα καταφέραμε. Είχαμε ελεύθερα σουτ, αλλά τα χάσαμε και αυτό μας στοίχισε. Δεν βρήκαμε λύση στην επίθεση για να είμαστε κοντά και να παλέψουμε μέχρι τέλους για τη νίκη. Τώρα συγκεντρωνόμαστε για το ματς με την Τσεχία, όπου θα παλέψουμε για τη νίκη και την πρόκριση»

Για το ματς με την Τσεχία: «Έχουμε πίεση, γιατί ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε με διαφορά. Αλλά μιλάμε για μία ευρωπαϊκή ομάδα, είναι πιο κοντά στο στυλ μας. Θα είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Θα παίξουμε όσο πιο σκληρά γίνεται για την πρόκριση».