Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει το βράδυ της Κυριακής (08/09, 21.45) το Λιχτενστάιν στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του EURO 2020 και ο Τζον Φαν Σιπ έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κόουτς της Εθνικής είπε: "Είμαι ευχαριστημένος στο παιχνίδι με τη Φινλανδία από τον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα. Το αυριανό ματς έχει προτεραιότητα παρά το ότι είναι μικρές οι πιθανότητες πρόκρισης. Θέλουμε παρ' όλα αυτά να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα τόσο για εμάς όσο και για τους οπαδούς μας. Γνωρίζω την κατάσταση στην Εθνική ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό και πρέπει να γίνουμε ξανά ομάδα. Πρέπει ο αγώνας με την Εθνική να είναι προτεραιότητα για όλους. Θα δουλέψουμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:

Για το αν γνώριζε τα αποτέλεσματα της Εθνικής: "Ναι αλλά δεν επιθυμώ να μιλήσω για το παρελθόν. Πρέπει οι παίκτες να αφήσουν στην άκρη το εγώ και βέβαια να δουλέψουν σκληρά για να έρθουν τα αποτελέσματα"

Για το αν έχει βρεθεί ξανά σε ομάδα που είναι σε τόσο δύσκολη θέση: "Είναι λίγος ο χρόνος που είμαστε με την ομάδα. Δεν ήρθα εδώ για να περάσω καλά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό είναι να εξηγήσουμε τι περιμένουμε όταν έρχονται οι παίκτες στην ομάδα. Να μην έρχονται απλά για να επιστρέψουν για λίγες μέρες στην Ελλάδα και να δουν την οικογένειά τους. Θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη όλα τα άλλα και να είναι περήφανοι όταν έρχονται στην Εθνική, να είναι για αυτούς προτεραιότητα".

Για το κίνητρο που μπορεί να δώσει στους παίκτες του: "Προετοιμαζόμαστε σαν να έχουμε το μέγιστο δυνατό κίνητρο. Βλέπουμε κάθε μέρα τους παίκτες μας στην προπόνηση. Πρέπει να θεωρούμε κάθε παιχνίδι σημαντικό και να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό"

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Ο μέσος του Ολυμπιακού τόνισε: "Ξέρουμε ότι στη Φινλανδία είχαμε μία θετική εικόνα αλλά όχι ικανή για να πάρουμε αυτό που θέλαμε. Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Να κάνουμε αύριο μία νέα αρχή και να βάλουμε βάσεις για τη συνέχεια".