Στις 27 Οκτωβρίου το 2ο Αλιγκάρι Run στα Μεγάλα Λιβάδια του Πάικου

|
THESTIVAL TEAM

Με μία συνένωση πολλών και διαφορετικών δυνάμεων και με πολλές συνεργασίες σπάνιες στον Ελλαδικό χώρο, έγινε η παρουσίαση της δεύτερης διοργάνωσης του Αλιγκάρι Run που θα γίνει στα Μεγάλα Λιβάδια στο δάσος του Πάικου από τις 26 έως 28 Οκτωβρίου. Μία διοργάνωση του Συλλόγου Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου, του Συλλόγου Γυναικών οι Αρμάνες, με την υποστήριξη του Δήμου Παιονίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το αθλητικό τριήμερο που θα έχει τέσσερεις δρομικές διαδρομές την Κυριακή 27 Οκτωβρίου με 5, 15 χιλιόμετρα στο δάσος και 500 και 1000 μέτρα για παιδιά έως 12 ετών μέσα στους δρόμους του χωριού.

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου θα έχει παρουσίαση γαστρονομική με τοπικά προϊόντα και γευστική δοκιμή. Θα υπάρχει και σεμινάριο από τον Γιώργο Παλησίδη.

Επίσης θα γίνουν παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών και μουσικής από τον Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου.

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου θα έχει ποδηλατική βόλτα.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αλιγκάρι Run και εμπνευστής της ιδέας, Τάσος Τζήκας αναφέρθηκε για τις ομορφιές της περιοχής και το σημαντικό κομμάτι της συνένωσης δυνάμεων για το στόχο να προβληθεί το χωριό και η ιστορία του. Τόνισε την απολαυστική διαδρομή στο δάσος που την έχει τρέξει και ο ίδιος και την προσπάθεια να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση όσο δυνατόν περισσότεροι.

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την κίνηση και ότι είναι σημαντικό να γίνονται προσπάθειες για την ανάδειξη της περιοχής και όσων έχει να προσφέρει.

Κάλεσε όλους να έρθουν για να γνωρίσουν τον τόπο μέσα στο δάσος του Πάικου.

Ο Αλέξανδρος Θάνος τομεάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γνωρίζοντας καλά το αντικείμενο του θεματικού τουρισμού, δεσμεύτηκε για πλήρη κάλυψη και βοήθεια, γιατί κάθε τέτοια ενέργεια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση που και ο ίδιος και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας έχουν θέσει ως προτεραιότητα τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου Νίκος Περόντσης που μαζί με το Σύλλογο Γυναικών οι Αρμάνες είναι συνδιοργανωτές του Αλιγκάρι Run εξήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της αθλητικής διοργάνωσης και μαζί με το χοροδιδάσκαλο Αστέριο Σταμπουλή θα ηγηθούν στην προσπάθεια για όσο δυνατόν καλύτερη εκδήλωση.

Ο Φώτης Κιλιπίρης καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο στον τομέα του Τουρισμού είχε μόνο θετικά να επισημάνει στην κίνηση και ήταν από τους πρώτους που βοήθησαν στο να ξεκινήσει η διοργάνωση και θα συντονίσει και όλες τις στρογγυλές τράπεζες που θα γίνουν στο παράλληλο πρόγραμμα με θεματικές τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Ο Πατήρ Χριστόδουλος με έργο σε πολλά επίπεδα στην ευρύτερη περιοχή θα είναι και εκείνος αρωγός στην προσπάθεια. Όπως και ο πρόεδρος του Εμπορικοεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας Σάκης Τραχανίδης.

Διευθυντής του Αλιγκάρι Run είναι ο Λευτέρης Πλακίδας που είχε και τον συντονισμό της χθεσινής συνέντευξης τύπου.

Το τεχνικό κομμάτι του Αλιγκάρι (σημαίνει τρέξιμο στα Βλάχικα) το υλοποιεί η ομάδα διοργάνωσης του Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος και ο Δρόσος Χριστόπουλος επιβεβαίωσε ότι με την εμπειρία και την πολυετή γνώση τους είναι εγγύηση επιτυχίας. Τεχνικός διευθυντής είναι ο Κώστας Μιχαλάς.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα είναι παρόν με τον καθηγητή Νίκο Θεοδωράκη και διευθυντή εργαστηρίου στο κομμάτι των Sport Event.

Φωτογράφος στη διοργάνωση θα είναι ο διάσημος Άγγελος Ζυμάρας, ένας από τους καλύτερους φωτογράφους αθλητικών δραστηριοτήτων στον κόσμο. 

Μεγάλος χορηγός είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, υποστηρικτές το κρασιά του Χρήστου Αιδαρίνη, το τυροκομείο του Γιώργου Λύκα και το ταξιδιωτικό γραφείο του Μιχάλη Ζορμπίδη. Σημαντική η βοήθεια από την εταιρεία του Τάσου Πολυζωίδη με τις ψηφιακές κατασκευές και επιγραφές.

Το δημιουργικό γραφείο του Σταύρου Καραμανλίδη έχει δημιουργήσει την οπτική επικοινωνία.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.