Μερίδα οπαδών της Ίντερ έστειλε το δικό της μήνυμα προς τον Ρομέλου Λουκάκου, υποστηρίζοντας πως οι ήχοι μαϊμούδων που έκαναν οι οπαδοί της Κάλιαρι προς εκείνον, δεν ήταν ρατσιστική επίθεση...

Οι “τιφόζι” της Curva Nord τοποθετήθηκαν σχετικά με την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Ρομέλου Λουκάκου το βράδυ της περασμένης Κυριακής (1/9), πριν εκτελέσει το πέναλτι για το νικητήριο γκολ της Ίντερ στην έδρα της Κάλιαρι (1-2).

Μάλιστα, έδωσαν μία διαφορετική διάσταση στο θέμα που πήρε έκταση αυτές τις ημέρες παγκοσμίως, τονίζοντας πως οι ήχοι μαϊμούδων που έκαναν οι οπαδοί της Κάλιαρι προς τον Βέλγο επιθετικό, δεν ήταν ρατσιστική επίθεση, αλλά ένα φαινόμενο που συνηθίζεται στα ιταλικά γήπεδα για να αποσπάται η προσοχή και η συγκέντρωση των αντίπαλων παικτών. Κάλεσαν, έτσι, τον Λουκάκου να συνηθίζει τέτοιου είδους συμπεριφορές αντιμετώπισης…

Αναλυτικά η επιστολή προς τον Λουκάκου που αναρτήθηκε στη σελίδα των οπαδών της Ίντερ στο Facebook:

“Καλησπέρα Ρομέλου. Είμαστε οι οπαδοί που σε υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο και σου γράφουμε εκ μέρους της Curva Nord. Aυτό που συνέβη στον αγώνα με την Κάλιαρι δεν ήταν ρατσιστικό, αν και καταλαβαίνουμε πως μπορεί να το εξέλαβες έτσι, αλλά οι οπαδοί στην Ιταλία χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για να εκνευρίσουν και να αποπροσανατολίσουν τους παίκτες.

Όμως αυτό δεν είναι ρατσιστικό. Αντιθέτως, είμαστε πολυεθνικοί οργανισμοί οπαδών και υποδεχόμαστε ποδοσφαιριστές από κάθε γωνία του πλανήτη. Πρέπει να καταλάβεις πως η Ιταλία δεν είναι σαν άλλες Βορειοευρωπαϊκές χώρες, όπου εκεί ο ρατσισμός είναι πραγματικό πρόβλημα.

Θα θέλαμε να μας βοηθήσεις να αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο του ρατσισμού. Οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές, απλά στο γήπεδο μεταμορφώνονται και γίνονται άλλοι άνθρωποι κάποιες φορές.

Η κατανόηση και η λύση του προβλήματος πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία και όχι από τα γήπεδα. Καταλαβαίνουμε την ενόχληση σου, όμως θα πρέπει να συνηθίσεις τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Πίστεψε μας είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα.

Καλώς ήρθες στην ομάδα μας Ρομέλου.”