Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ανδρών, Τζόνι Φαν’τ Σιπ, παρουσιάστηκε από την ΕΠΟ και μίλησε για τους στόχους του, εκφράζοντας την πίστη του για πρόκριση στα τελικά του Euro. "Αν δεν πίστευα στην πρόκριση, δεν θα ήμουνα εδώ" τόνισε.

Στο πάνελ ήταν ακόμη, ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης, και ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών Τάκης Φύσσας και ακόμη, οι συνεργάτες του Φαν’τ Σιπ: Ρόμπ Βίτσκε και Μιχάλης Βαλκάνης.

Ο Ολλανδός εξέφρασε την πίστη του για πρόκριση στα τελικά του Euro μέσα από τους έξι αγώνες που απομένουν αλλά όπως είπε… «Όλοι μαζί να φτιάξουμε μια νέα αρχή. Το πιο σημαντικό είναι αυτή τη στιγμή είναι να φτιάξουμε μια ομάδα. Αν έχεις ομάδα μπορείς να μιλήσεις για τακτική, στυλ παιχνιδιού. Είδαμε ότι υπάρχει ποιότητα αλλά και ότι η ομάδα δεν έπαιζε σε πλήρη ποιότητα. Μπορούσε να έχει μεγαλύτερη ποιότητα. Αυτή είναι η πρώτη πρόκληση για εμάς».

Για τη συνέχεια της Εθνικής στην προκριματική φάση, ο Ολλανδός προπονητής είπε… «Αν δεν πίστευα στην πρόκριση δεν θα ήμουν εδώ. Πρέπει πάντα να πιστεύεις, να αγωνίζεσαι και να προσπαθείς. Είμαστε σε δύσκολη θέση αλλά όχι εκτός πρόκρισης. Με Φινλανδία είναι πολύ σημαντικός αγώνας, πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα, υπάρχουν βαθμοί που μπορούμε να πάρουμε, πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε και στο τέλος θα δούμε. Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία και πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε.

«Τιμή μου…»

Ερωτηθείς για τη φιλοσοφία του, ο Φαν’τ Σιπ, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΟ για την ευκαιρία να έρθω και να εργαστώ εδώ. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε ξεκινήσει ήδη να εργαζόμαστε, σε συνεργασία με τους κ. Φύσσα και Κωνσταντινίδη. Έχουμε μια ιδέα, έχουμε παίξει με 4-3-3 αλλά μπορείς να παίξεις και άλλα στυλ. Η Εθνική ομάδα, πρέπει να έχει ενέργεια, πρέπει να επανέλθει το πάθος στην ομάδα».

Και συμπλήρωσε: «Είναι μεγάλη ευκαιρία, μια σπουδαία ευκαιρία. Είναι μεγάλη μας τιμή που θα είμαστε μέρος αυτού του πρότζεκτ. Ξέρουμε το πρότζεκτ του Euro 2004. Το 1998 ήμασταν με τον Άαρον στην Ολλανδία. Μπορείς να πετύχεις πολλά όταν παίζεις ως ομάδα. Κάποια φορές μπορεί να έχεις σκαμπανεβάσματα αλλά η βάση είναι να έχεις dna αγωνιστών. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να επανέλθει η πίστη στην ομάδα. Θα βάλουμε τα στοιχεία που μπορούν να πετύχουν, δεν θα είναι ολλανδικό ή γερμανικό στυλ. Ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».