Για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League,  σημειώνοντας πως ρεαλιστικός στόχος της ομάδας είναι, η τρίτη θέση και η είσοδος στο Europa League, μίλησε ο Βασίλης Τοροσίδης.

Παράλληλα τόνισε ότι ήθελε να δει ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να προχωρούν στην Ευρώπη.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Βασίλης Τοροσίδης στην κάμερα της Nova:

Για τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ομάδα, για τη ψυχολογία και το πρεστίζ μας. Ακόμα και η οικονομική ενίσχυση που δέχεται η ομάδα είναι πολύ σημαντική. Είχαμε μια εξαιρετική παρουσία στα προκριματικά. Η ομάδα πρέπει να κοιτάξει το πρωτάθλημα, για το Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε χρόνο».

Για την κλήρωση: «Φτάνοντας στους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ γνωρίζεις οτι θα έχεις έναν πολύ δύσκολο όμιλο. 'Ετσι όπως εξελίχθηκε η κλήρωση, το 90% των ομίλων ήταν δύσκολο. Ο μεγάλος μας στόχος ήταν η είσοδος στους ομίλους. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα παλέψουμε για την πρόκριση και τη δεύτερη θέση. Ο ρεαλιστικός μας στόχος είναι η τρίτη θέση και η είσοδος στο Γιουρόπα λιγκ, χωρίς να μειώνουμε την αξία του Ερυθρού Αστέρα».

Για τα παιχνίδια με Ερυθρό Αστέρα: «Είναι δύο αδερφοποιημένα σωματεία, οι φίλαθλοι των δύο ομάδων έχουν πολλές φορές επισκεφτεί τος δύο έδρες. Πιστεύω πως θα είναι δύο ματς με καταπληκτική ατμόσφαιρα, αρκετά ανταγωνιστικά».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα από την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα: «Με λυπεί ιδιαίτερα αυτό γιατί είναι μεγάλο μειονέκτημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα να μην έχουμε κι άλλες ομάδες στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ γιατί χάνουμε βαθμούς. Θα φανούν μελλοντικά τα προβλήματα, καθώς πλέον δεν έχουμε καλές κληρώσεις ή απευθείας προκρίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήθελα ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ να περάσουν στους ομίλους για να δώσουν βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για να έχουν παιχνίδια και να απασχολούνται μεσοβδόμαδα. Δυστυχώς ο Ολυμπιακός θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λιγκ, ας είναι η τελευταία φορά που θα συμβεί αυτό και από του χρόνου να έχουμε περισσότερες ομάδες στους ομίλους των ευρωπαικών διοργανώσεων».

Για το ματς με την ΑΕΛ: «Η ΑΕΛ είναι μια σοβαρή ομάδα με έναν καλό και νέο προπονητή. Μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα παιχνίδια. Είναι δύσκολο γήπεδο με ατμόσφαιρα που βάζει εμπόδια σε κάθε αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί όπως είδαμε και με την Τρίπολη στο Καραϊσκάκη, μπορεί να έχουμε προβλήματα. Πήραμε το μάθημα μας και θα πάμε 100% συγκεντρωμένοι για το διπλό».