Μετά την χθεσινή του ήττα από τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ, που είχε ως συνέπεια τον αποκλεισμό του από την συνέχεια του US Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος και δεν δίστασε να παραδεχθεί πως έχει χάσει την έμπνευσή του.

Ο Στέφανος Τσιτσίπας, που εμφανίστηε για μία ακόμα φορά νευρικός, αποκάλεσε μάλιστα...παράξενο τον διαιτητή στην διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Γάλλος διαιτητής Νταμπέν Ντουμουσό τον κάλεσε να επιστρέψει προκειμένου να συνεχίσει το παιχνίδι στο τελικό σετ, ενώ το σκορ ήταν 4-3, την στιγμή που ο Έλληνας πρωταθλητής μιλούσε με τον προπονητή του.

 «Είστε ο χειρότερος, για κάποιο λόγο, έχετε κάτι εναντίον μου, δεν ξέρω τι. Ίσως γιατί είστε Γάλλοι πιθανότατα και είστε όλοι...περίεργοι, παράξενοι είστε όλοι περίεργοι»,  φώναξε ο Τσιτσιπάς

 «Δώστε μου προειδοποίηση, δεν με νοιάζει, δώστε μου προειδοποίηση, δώστε μου προειδοποίηση, ναι, δώστε μου προειδοποίηση, δεν με νοιάζει», πρόσθεσε.

 Ως συνέπεια του εκνευρισμού...έφτασε και η ήττα, για τον Τσιτσιπά, που χάνει από το πρώτο του ματς στα τρία τελευταία τουρνουά.

 «Νιώθω σαν να κάνω το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, και ο εγκέφαλός μου δεν μπορεί να το δεχθεί πια», δήλωσε ο Τσιτσιπάς.