Η προϊστορία του ΠΑΟΚ κόντρα σε ομάδες από την Σλοβακία

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Όταν κλήθηκε ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει ομάδα της Σλοβακίας… Μία ιστορία σύντομη, με έναν μόνο αντίπαλο, αλλά συνάμα αρκετά ευχάριστη.

NATOI NATOI ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ! Ντύσου πρωταθλητής στα PAOK FC Official Stores

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του paokfc.gr θυμάται τις προηγούμενες φορές που ο Δικέφαλος κλήθηκε να αντιμετωπίσει ομάδα από τη Σλοβακία.

Οι μάχες με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας θα είναι η τρίτη φορά που Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει κάποιον σλοβάκικο σύλλογο. Οι δύο προηγούμενες κληρώσεις του ήταν με την Σπάρτακ Τρνάβα, στις οποίες έχει ιδανικό απολογισμό, με τρεις νίκες και μια ισοπαλία.

Η πρώτη συνάντηση ήταν στις 12 Αυγούστου 1997 για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του κυπέλλου UEFA και ο ΠΑΟΚ έκανε την καλύτερη του επιστροφή σε ευρωπαϊκό αγώνα, μετά από πενταετή τιμωρία, αφού κατάφερε να “συνέλθει” γρήγορα από την ψυχρολουσία του 0-3 μέσα στην Τούμπα και να πάει στο ημίχρονο με ισόπαλο σκόρ. Στην επανάληψη με δύο ακόμα τέρματα ο Δικέφαλος επικράτησε με 5-3. Οι Ουιλάκι (22’, 27’) και Λούχοβι (24’) είχαν βάλει μπροστά στο σκορ την Σπάρτακ Τρνάβα, αλλά με ένα γκολ του Ζαγοράκη (32’) και δύο του Σπύρου Μαραγκού (36’, 45’) έφεραν το ματς στα ίσια πριν την ανάπαυλα. Ο Φρατζέσκος (53’) και Ολιβάρες (80’) έγραψαν το τελικό 5-3.

Η ρεβάνς στην Τρνάβα είχε σαφώς λιγότερες συγκινήσεις και ο Θοδωρής Ζαγοράκης με σουτ στο 80′ έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια, ο Δικέφαλος αντιμετώπισε την Άρσεναλ σε μια από τις πιο ιστορικές του βραδιές στην ευρωπαϊκή του ιστορία, ενώ στο δεύτερο γύρο έμεινε εκτός από την Ατλέτικο Μαδρίτης με ακόμη ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στην Τούμπα (4-4) με τους Ισπανούς.

Το επόμενο ραντεβού με ομάδα από την Σλοβακία έφερε πάλι μπροστά του την Σπάρτακ Τρνάβα, το 2015-16 για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 1-0 στην Τούμπα χάρη στο γκολ του Λούκας στο 82ο λεπτό. Η αναμέτρηση που έγινε στις 30 Ιουλίου του 2015 σημαδεύτηκε από την γρήγορη αποβολή του Μιγκέλ Βίτορ μόλις στο 2ο λεπτό του παιχνιδιού.

Η ρεβάνς στην Σλοβακία ήταν αρκετά πιο δύσκολη και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 35ο με γκολ – πέναλτι του Σάμπο. Η ισοφάριση που έδωσε την πρόκριση ήρθε με κεφαλιά του Δημήτρη Κωνσταντινίδη στο 48ο λεπτό. Ο Δικέφαλος τελείωσε και το δεύτερο παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού ο Σκόνδρας είδε κόκκινη κάρτα στο 67ο λεπτό.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.