Η Λάρισα επιστρέφει στην Basket League! Μέσω του Ερμή Αγιάς, που είναι η ομάδα που πήρε από την ΕΟΚ την wild card για την 14η θέση στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2019/20.

Ο Ερμής Αγιάς θα συμμετάσχει στην Basket League με την ονομασία "Λάρισα".

Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν και οι πρώτες ανακοινώσεις προπονητή (Βασίλης Φραγκιάς) και παικτών, καθώς ο πρόεδρος Θοδωρής Ριζούλης και το επιτελείο του έχουν ήδη προχωρήσει την στελέχωση του ρόστερ, έχοντας προφορικές συμφωνίες με ξένους και Έλληνες αθλητές.

"Σήμερα συνεδρίασε η επιτροπή και με ψήφους με 5-0 αποφάσισε στην Α1 Ανδρών να αγωνιστεί ο Ερμής Αγιάς ή μάλλον Λάρισα, αφού θα έχει έδρα την πόλη", είπε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο της κλήρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων.

"Είναι μια ομάδα που καλύπτει μια τεράστια περιοχή. Είναι στο χέρι των ανθρώπων της να κατορθώσουν να συστρατευτούν και να παρουσιάσουν και αυτοί γήπεδα γεμάτα, χωρίς τα γνωστά γεγονότα που συμβαίνουν και είναι μακριά από το δικό μας άθλημα. Καλή επιτυχία σε όλους και επίτευξη κάθε στόχου σας".

Το μήνυμα του Θοδωρή Ριζούλη για την άνοδο του Ερμή Αγιάς στην Basket League:

"Ο Ερμής Αγιας επίσημα στην basket league!!!ιστορικη μέρα για τον σύλλογο και για την πόλη της ΛΑΡΙΣΑΣ !! Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΟΚ Κύριο Γιώργο Βασιλακόπουλο καθώς και την επιτροπή που έλαβε την απόφαση για την εμπιστοσύνη που δείξανε στην πρόταση μας να αποκτήσει η Λαρισα μια ομάδα στην Α1 . Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ καθώς και τον Περιφεριάρχη Θεσσαλίας Κυριο Κώστα Αγοραστό για την υποστήριξη του στο όραμα μας .

Επίσης τον Δήμαρχο ΛΑΡΙΣΑΣ Κύριο Καλογιάννη καθώς και τους βουλευτές του Νομου.

Τον Πρόεδρο της ΕΣΚΑΘ Κύριο Δημήτρη Ντούγκο καθώς και τα στελέχη της ομάδας Κυρίους Γιάννη Τζημα , Ευριπιδη Νικολακουλη , Άρη Αργυρουλη και Άρη Γκαμπετα .

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του επιμελητηρίου ΛΑΡΙΣΑΣ Κύριο Σωτήρη Γιανακοπουλο και τον δήμαρχο Αγιας Αντώνη Γκουνταρα.

Σήμερα είναι μια μέρα χαράς για την ομάδα και την Πόλη αλλά από αύριο πρέπει όλοι μας να δουλέψουμε ομαδικά ώστε να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στο πρωτάθλημα της basket league .

Το δύσκολο δεν είναι να ανέβεις ψηλά αλλά να κρατηθείς στην κορυφή. Αυτό θα είναι και ο επόμενος μας στόχος!".