Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στάθηκε στα όσα αλλάζουν με τη χρήση του VAR στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, τονίζοντας ότι πρέπει να είσαι πνευματικά έτοιμος για να ελέγχεις τα συναισθήματά σου και υποστηρίζοντας πως η τεχνολογία σκοτώνει το πάθος για το ποδόσφαιρο.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σϊτι με τη Γουέστ Χαμ για την πρεμιέρα της Premier League, όπου η ομάδα του κέρδισε με 5-0 στο Λονδίνο, σχολίασε τη χρήση του Video Assistant Referee που ήταν συχνή στο ματς.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Πρέπει να είσαι πνευματικά δυνατός όταν το VAR δεν θα είναι στο μέρος σου. Σκέφτεσαι ότι με το σκορ στο 3-0 το παιχνίδι έχει σχεδόν τελειώσει, αλλά στο 2-0 το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό. Πρέπει να είσαι ψύχραιμος και δυνατός. Θα αλλάξει τη δυναμική όχι μόνο των ομάδων, αλλά και των θεατών. Είναι ένα καλό μάθημα για το μέλλον, αλλά σκοτώνει το πάθος για το ποδόσφαιρο.

Μετά από όσα έγιναν πέρυσι στο παιχνίδι με την Τότεναμ, τα συναισθήματα που υπήρχαν, τώρα μπορούμε να τα ελέγξουμε καλύτερα. Πρέπει να είσαι δυνατός, πρέπει να μάθεις να ελέγχεις τα συναισθήματά σου.

Αυτό που εύχομαι, αυτό που επιθυμώ είναι το VAR να μην κάνει λάθη. Αυτό είναι το μόνο που ζητάω. Όταν είναι οφσάιντ, είναι οφσάιντ. Όταν είναι πέναλτι, είναι πέναλτι».