Ο Γιούργκεν Κλοπ εφήρμοσε έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο για να βελτιώσει πνευματικά τους ποδοσφαιριστές τους, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας για τη νέα σεζόν, χρησιμοποιώντας έναν επαγγελματία σέρφερ.

Όπως αποκάλυψε ο Γερμανός τεχνικός, είχε προσκαλέσει έναν Γερμανό σέρφερ στις προπονήσεις της ομάδας, ώστε να βοηθήσει τους παίκτες του να βελτιωθούν σε επίπεδο νοοτροπίας, μέσω μίας πολύ διαφορετικής από τις συνηθισμένες μεθόδους.

Συγκεκριμένα, ο Κλοπ δήλωσε σχετικά:

“Βλέπεις τους surfer στο Youtube και εντυπωσιάζεσαι με αυτά που κάνουν. Περιμένουν το κάθε μεγάλο κύμα για να ορμήσουν σε αυτό και κάθε φορά περιμένουν το κάθε επόμενο μεγαλύτερο κύμα ζώντας σε μια συνεχή κατάσταση που μπορεί ν’ απειλήσει τη ζωή τους.

Είχε έρθει και ήταν στην πισίνα με τα παιδιά και μέσα σε λίγη ώρα προσπάθειας και εκμάθησης, είδα παίκτες μου ν’ αντέχουν δυο και τρία λεπτά κάτω από το νερό! Ηρεμούσαν πνευματικά, δούλευαν το μυαλό τους… Έμαθαν πως πάντοτε μπορούν ν’ αποδώσουν καλύτερα απ’ όσο φαντάζονται… Και ο σέρφερ έμεινε μαζί μας μερικές μέρες ακόμα”