Σημαντικές εξελίξεις προέκυψαν σήμερα (8/8) για τον Άρη, στο πλαίσιο της παρουσίας Κινέζων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπρόσωποι των ασιατικών funds ξεναγήθηκαν στους χώρους του "Κλεάνθης Βικελίδης" και ενημερώθηκαν από τον μεγαλομέτοχο της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ, Θεόδωρο Καρυπίδη, για τα σχέδια που έχει για την ομάδα και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της. Μάλιστα, συμφώνησαν να βοηθήσουν στην ανάπλαση του γηπέδου.

Παράλληλα ο Καρυπίδης συμφώνησε με τον Δήμαρχο της Ντόν Γκουάν να γίνει αδερφοποίηση με την τοπική ομάδα και να ξεκινήσει μια συνεργασία με τον Άρη. Εκτός του γηπέδου, οι δύο πλευρές επισκέφτηκαν και τον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας που αφορά τον επιχειρηματικό τομέα και τον τουρισμό, παρουσία και της Ειρήνη Καρυπίδη.

karip_kinzeoi_lekakis-696x392 (1).jpg

Μεταξύ των 14 εκπροσώπων των κινεζικών εταιρειών, στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε και ο Δήμαρχος της πόλης Ντον Γκουάν, Xiao Yafei, που με δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ3 τόνισε:

«Θέλουμε να συνεργαστούμε με την ΠΑΕ Άρης και γενικώς την εδώ πλατφόρμα, όπως επίσης να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τη Θεσσαλονίκη και ειδικά για τον αθλητισμό. Εκπροσωπώ μια πόλη με πληθυσμό 11εκ. ανθρώπων εκ των οποίων τα 1.8εκ. ευρώ είναι μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Μας ενδιαφέρει η επένδυση, όπως και οι εντονότερες ανταλλαγές ομάδων και μαθητών. Στην πόλη μας βρίσκεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο του κόσμου στην παραγωγή και αθλητικών ειδών», είπε αρχικά.

Μάλιστα αναφέρθηκε στα έργα ανακαίνισης του «Κλ. Βικελίδης». «Τα περισσότερα από τα προϊόντα που θα χρειαστούν για την ανακαίνιση του γηπέδου του Άρη θα είναι από το δικό μας εργοστάσιο στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας αλλά και προώθησης των προϊόντων μας. Θέλαμε επίσης να δούμε από κοντά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άρη».

Καρυπίδης: Πλάνο ριζικής ανακαίνισης του γηπέδου

Δηλώσεις έκανε και ο Θόδωρος Καρυπίδης, αναφέροντας:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που φιλοξενούμε στην πόλη μας φίλους και συνεργάτες από την Ντον Γκουάν. Είναι ιδιαίτερη τιμητική η παρουσία του Δημάρχου αλλά και του προέδρου του Επιμελητηρίου. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον συνέταιρό μας και εκπρόσωπο της Royal Group και στόχος είναι να γίνει εντονότερη η εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στη Νότια Κίνα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ιδρύσαμε εταιρία στην Κίνα και ο σκοπός της παρουσίας του στην Ελλάδα είναι η ίδρυση εταιρίας και στην Ελλάδα, με σκοπό τις εξαγωγές. Προφανώς και δεν στεκόμαστε εδώ, θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε συνεργασία στον τομέα του αθλητισμού, είναι κάτι που μας ενδιαφέρει, γι’ αυτό τους προσκαλέσαμε στο γήπεδο. Αναλύσαμε το σχέδιό μας για το γήπεδο και το πλάνο ριζικής ανακαίνισης. Είναι άνθρωποι ισχυροί σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνολογίας και δεσμεύτηκαν ότι θα μας στηρίξουν ούτως ώστε να γίνει όλα το συντομότερο δυνατό».