Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, απέστειλε η άλλοτε διεθνής διαιτητής -και με κορυφαίες παραστάσεις- Θάλεια Μήτση, ζητώντας εξηγήσεις για τον... αφανισμό της.

Στην επιστολή της προς τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή η Ελληνίδα διαιτήτρια αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν είχε συμπεριληφθεί πέρυσι στον πίνακα των διεθνών, ενώ αργότερα παρότι βρισκόταν στον πίνακα των διαιτητών της σεζόν 2018-19, το όνομά της αφαιρέθηκε και ζητάει εξηγήσεις για την απουσία της και από τους φετινούς πίνακες.

Τέλος καταλήγει σημειώνοντας πως: «Όταν άλλοι αθλητικοί οργανισμοί προωθούν τις αξιόλογες γυναίκες εσείς καταστρέψατε την καριέρα της μοναδικής Ελληνίδας διαιτήτριας που έχει φτάσει στο ανώτατο παγκόσμιο επίπεδο».

Αναλυτικά η επιστολή της Θάλειας Μήτση:

Κύριε Περέιρα,
Καθότι μάλλον απαντάτε μόνο σε ανοιχτές επιστολές, επικοινωνώ ξανά μαζί σας, αυτήν τη φορά με ανοιχτή επιστολή ώστε να λάβω επιτέλους απάντηση στις επιστολές που απέστειλα με φαξ προς την ΚΕΔ/ΕΠΟ

* στις 5 Οκτωβρίου 2017 με περιεχόμενο: «Παρακαλώ όπως μου γνωστοποιήσετε εγγράφως το λόγο που δε με συμπεριλάβατε στη λίστα των προτεινόμενων διεθνών διαιτητών για το 2018, η οποία κατατέθηκε από την ΕΠΟ στη FIFA το Σάββατο 30/9/2017 και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στις 4/10/17.»

* στις 11 Νοεμβρίου 2018 με περιεχόμενο: «Με έκπληξη διαπίστωσα ότι ενώ το όνομά μου είχε συμπεριληφθεί στον πίνακα διαιτητών 2018/2019, πλέον έχει αφαιρεθεί από αυτούς. Σας παρακαλώ όπως μου απαντήσετε εγγράφως το λόγο για τον οποίο το όνομά μου δεν συμπεριλαμβάνεται στους νέους πίνακες διαιτητών που αναρτήσατε προσφάτως στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ.»

Αναμένω λοιπόν να εξηγήσετε γιατί μετά από τις συμμετοχές μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 2 Μουντιάλ Γυναικών και 3 ημιτελικούς Champions League Γυναικών μου στερήσατε τη δυνατότητα να συμμετάσχω στο πρόσφατο Μουντιάλ Γυναικών στη Γαλλία ενώ είχα επιλεχθεί ως υποψήφια από τη FIFA. Επίσης αναμένω να εξηγήσετε γιατί με αφανίσατε κατά σειρά από τη Β΄ εθνική κατηγορία ανδρών στην οποία συμμετείχα από το 2008, τις διεθνείς διοργανώσεις και τελικά ακόμα και από την Α’ εθνική κατηγορία γυναικών. Όταν άλλοι αθλητικοί οργανισμοί προωθούν τις αξιόλογες γυναίκες εσείς καταστρέψατε την καριέρα της μοναδικής ελληνίδας διαιτήτριας που έχει φτάσει στο ανώτατο παγκόσμιο επίπεδο.

Με τιμή,
Ευθαλία Μήτση