Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με το γεγονός ότι στα μπλουζάκια των παικτών της εθνικής ομάδας των Σκοπίων αναφέρεται μόνο το... Μακεδονία.

 Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ενημερώθηκε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και θα αποσταλεί επίσημη επιστολή, προκειμένου να αλλάξει η ονομασία εν όψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης έχει ως εξής:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μέσω και του εκπροσώπου της σε αυτήν Αχιλλέα Μαυρομάτη για το βίντεο το οποίο παρουσιάζει την συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών (12-29/09) και εμφανίζει τους αθλητές με φόρμες που αναγράφουν Volleyball Team Macedonia.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας ως προς την σωστή ονομασία των γειτόνων μας και σε συνεννόηση με τον Αχιλλέα Μαυρομάτη θα αποσταλεί επίσημη επιστολή για την σωστή ονομασία ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».