Ένα από τα πιο άσχημα πρόσωπα του αθλητισμού, αυτό που δυστυχώς περιλαμβάνει το φαινόμενο του ρατσισμού στα γήπεδα, οδήγησε τον Μάρβιν Σόρντελ στην απόφαση να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα σε ηλικία 28 ετών, για να... αγαπήσει ξανά το άθλημα!

Ο άλλοτε επιθετικός των Γουότφορντ, Μπόλτον, Μπέρνλι, Νορθάμπτον και άλλων ομάδων, που μάλιστα έπαιξε με την εθνική ομάδα της Αγγλίας μέχρι το τμήμα κ-21 και βρέθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 ως μέλος της βρετανικής ομάδας, αποφάσισε ν' αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Μόνο που... ούτε τον πήραν τα χρόνια, ούτε αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού όπως αναφέρει το gazzetta.gr. Τερματίζει την καριέρα του σε ηλικία 28 ετών, μη μπορώντας ν' αντέξει άλλο τον ρατσισμό από την εξέδρα και τον αντίκτυπο της συμπεριφοράς των οπαδών στην ψυχοσύνθεσή του.

«Έπαιξα για την εθνική Αγγλίας, έπαιξα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Premier League, είχα περισσότερα από 300 παιχνίδια σε εννέα ομάδες, αλλά το άσχημο πρόσωπο του ποδοσφαίρου είχε μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία μου. Έγινα αποδέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς πολλές φορές, υπέμεινα bullying, ύβρεις...

Όλα αυτά με οδήγησαν στην απόφαση να πάψω να είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής γιατί ξέρω ότι θα είμαι χαρούμενος άνθρωπος και έτσι θα καταφέρω να ξαναβρώ την αγάπη που είχα χάσει για το άθλημα...» ανέφερε ο Μάρβιν Σόρντελ στην ανακοίνωσή του!