Εσίτι: Από την πρώτη στιγμή στον ΠΑΟΚ αισθάνθηκα σαν να είμαι στο σπίτι μου

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Ο Άντερσον Εσίτι μίλησε στους απεσταλμένους εκπροσώπους του Τύπου στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία και αναφέρθηκε στις πρώτες του στιγμές στον Δικέφαλο του Βορρά, μίλησε για την προσαρμογή του, τη δική κατάσταση και το τι μπορεί να προσφέρει στους ασπρόμαυρους.

NATOI NATOI ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ! Ντύσου πρωταθλητής στα PAOK FC Official Stores

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πρώτο του 20ωρο στην ομάδα: “Ξεκίνησα να τραγουδάω, γιατί αισθάνθηκα από την πρώτη στιγμή ότι είμαι μέλος της ομάδας. Οι παίκτες με υποδέχθηκαν πολύ καλά. Τους γνώρισα όλους και το κλίμα είναι εξαιρετικό. Μπήκα και στην προπόνηση και όλα είναι πολύ καλά”.

Για το γεγονός ότι το όνομα του βρίσκεται στη λίστα του ΠΑΟΚ εδώ και αρκετό καιρό: “Πέρα από το ενδιαφέρον που υπήρχε από τον Γενάρη από τον ΠΑΟΚ, είχα λάβει πολλά σχόλια μετά από ένα φιλικό που είχα παίξει με τη Γάνδη κόντρα στον ΠΑΟΚ πριν από 3 χρόνια στην Ολλανδία. Ήταν τεράστια η αγάπη και τα μηνύματα που έλαβα από τους οπαδούς. Ξαφνικά, εκεί που τα βιντεάκια μου στο youtube είχαν ελάχιστα σχόλια, γέμισαν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Μου έλεγαν “έλα στον ΠΑΟΚ” κι αυτό με έκανε να πω κατευθείαν στον ατζέντη μου ότι ήθελα να έρθω εδώ, όταν μου είπε για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, γιατί από εκείνο το φιλικό είχα λάβει τόση αγάπη”.

Για τη δική του κατάσταση και την ετοιμότητα του: “Εκτός από τις δύο τελευταίες ημέρες που έχασα 2 προπονήσεις λόγω της μεταγραφής, όλο το προηγούμενο διάστημα δούλευα κανονικά και είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτό που μου λείπει είναι λίγος ρυθμός, τον οποίο ανακτώ μέσα από τις προπονήσεις. Αν το θέλει ο προπονητής θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται”.

Για τον Μάριο Μπράνκο και τον Τσούμπα Ακπόμ: “Οπως είπα και πριν, από την πρώτη στιγμή εδώ, αισθάνθηκα σαν να είμαι στο σπίτι μου. Το περιβάλλον ήταν οικείο, μπήκα κατευθείαν δεν χρειάστηκα κάτι παραπάνω. Γνωρίζω λίγα πορτογαλικά, από το πέρασμα μου στην Πορτογαλία. Μιλάω και καταλαβαίνω πολύ καλά. Ο προπονητής είναι Πορτογάλος, υπάρχουν και πολλοί Βραζιλιάνοι. Αυτό με βοηθάει πάρα πολύ. Πάει πάρα πολύ γρήγορα η προσαρμογή μου και πάρα πολύ θετικά”.

Για το πως θα παρουσίαζε το παιχνίδι του: “Το παιχνίδι μου κι αυτό που κάνω στην ουσία στο γήπεδο, είναι να “καταστρέφω” το παιχνίδι του αντιπάλου. Να παίρνω την μπάλα και να τη δίνω στους συμπαίκτες μου γρήγορα ώστε να υπάρξει ανάπτυξη. Έχω μία φυσική σωματική δύναμη, την οποία μου χάρισε απλόχερα ο Θεός, οπότε αυτό είναι το χαρακτηριστικό μου γνώρισμα κι αυτό είναι που βγάζω στο γήπεδο για να βοηθήσω την ομάδα μου”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.