Η πλευρά του Ηρακλή, Θέλοντας να καταστήσει υλοποιήσιμο το αίτημά της για δικαίωση, ζητεί επισήμως την τοποθέτηση της ομάδας στη Super League 2, αποδεχόμενη την εγγενή αδυναμία της ΕΠΟ να την κατατάξει στη Super League 1.

Πρόκειται για έναν νομικό ελιγμό του επίσημου Ηρακλή, ο οποίος σύμφωνα με τη bluearena.gr αποσκοπεί στο να «κλειδώσει» την Ομοσπονδία και να της αφαιρέσει το επιχείρημα ότι αδυνατεί να αποπέμψει οκτώ χρόνια μετά το σκάνδαλο, που συντελέστηκε, τον Αστέρα Τρίπολης από τη Super League, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα είχε υποβιβασθεί βαθμολογικά, και «σώθηκε», χάρη στην άδικη καταδίκη του «Γηραιού», μέσω του υποβιβασμού του.

Στόχος της νομικής εκπροσώπησης του Ηρακλή, αλλά και της διοίκησης του Γυμναστικού Συλλόγου είναι να εμφανιστεί εξαιρετικά προσγειωμένος στο αίτημα αναψηλάφησης ο Γηραιός, με σκοπό να ευνοήσει προς την κατεύθυνση θετικής απόφασης.

Συνεπώς – και επισήμως – το αίτημα του Ηρακλή μετασχηματίζεται σε αίτημα συμμετοχής στη νεοσύστατη Super League 2 και προς αυτήν την κατεύθυνση στοχεύει η προσπάθεια του Συλλόγου για δικαίωση της ΠΑΕ.

Βεβαίως, όπως αναφέρει η bluearena.gr, το ενδεχόμενο τοποθέτησης της ΠΑΕ Ηρακλής, μέσω του πρωτογενούς ΑΦΜ της, στη 2η τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, θα συνοδεύεται από πλήρη απαλλαγή οικονομικών υποχρεώσεων, με βάση την «τροπολογία Παναχαϊκής», λόγω του ότι τα χρέη – σε εκείνη την εταιρική χρήση – δημιουργήθηκαν προ του 2015.