Ο Μάρκους Μπεργκ πέλεξε το παγωμένο Κρασνοντάρ για να συνεχίσει την καριέρα του στη ρωσική ομάδα και σίγουρα είχε τους λόγους του.

Ο Σουηδός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με απολαβές 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Παραχωρώντας την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Κρασνοντάρ στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet δήλωσε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Στην ερώτηση λοιπόν, για το αν υπήρξε ενδιαφέρον από ελληνικές ομάδες αυτό το καλοκαίρι (ο Ολυμπιακός του κατέθεσε επίσημη πρόταση και ο ΠΑΟΚ εξέφρασε ανεπίσημο ενδιαφέρον), ο Σουηδός επιθετικός ήταν ξεκάθαρος: «Οι φήμες που ακούγονταν όλο το καλοκαίρι από την στιγμή που ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο μου με την Αλ-Αϊν είναι φανερό πως είχαν κάτι αληθές μέσα τους.

Ωστόσο εγώ είχα μέσα μου την σχέση μου με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο με συνδέει ένα απίστευτα ισχυρό συναίσθημα. Είναι αλήθεια ότι υπήρξε ενδιαφέρον από πολλές (ελληνικές) ομάδες, εκτιμώ και νιώθω κολακευμένος από το ενδιαφέρον αυτό, όμως ο σεβασμός και το δέσιμο που είχα με τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ πιο ισχυρός από κάθε άλλη επιλογή που είχα».

Όσον αφορά το μέλλον του και το αν παραμείνει στην Κράσνονταρ με την οποία υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, τόνισε: «Δεν μπορώ να το πω αυτό. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Τώρα απλά ελπίζω να αρχίσω όσο πιο σύντομα γίνεται και είμαι όσο καλός γίνεται. Θο κοιτάξουμε τον χειμώνα όταν θα μένει ακόμη μισός χρόνος συνεργασίας. Δεν έχω σχέδια. Είναι όπως ίσχυε στην παρούσα μεταγραφική περίοδο, θα πάρω ό,τι προκύψει».