Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, ήταν εν μέρει ικανοποιημένος από την ομάδα του για τη σημερινή φιλική νίκη με 3-0 επί της Νόρντζελαντ, ενώ εκθείασε στις δηλώσεις του τον νεαρό Γαϊτανίδη που σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας.

NATOI NATOI ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ! Ντύσου πρωταθλητής στα PAOK FC Official Stores

Αναλυτικά όσα δήλωσε μετά το φιλικό ο Πορτογάλος τεχνικός:

Για την καλύτερη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο:

«Όπως είπαμε και την προηγούμενη φορά, το σημαντικότερο για εμάς ειναι να γνωρίσουμε τους παίκτες σε όλα τα επίπεδα. Τακτικής, τεχνικής, συμπεριφοράς. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και αυτό που έχω προσπαθήσει, είναι να ανακατέψω τις ομάδες, για να έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες να δείξουν ότι θέλουν να είναι σε αυτήν την οικογένεια. Έχουμε φιλοδοξίες και μεγάλους στόχους, θέλουμε να βρεθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τη νοοτροπία που έβγαλε η ομάδα και τη νίκη που πήρε σήμερα, μετά την ήττα στο πρώτο φιλικό από την ΑΖ:

«Δε χρειάζεται να τη δω, ξέρω ότι υπάρχει η νοοτροπία νικητή. Δε χρειάζεται να διδάξω κάτι που ήδη γνωρίζουν. Το μοντέλο παιχνιδιού, είναι διαφορετικό και όταν διδάσκεις κάτι καινούργιο, χρειάζεται χρόνος. Μου έχουν δείξει ότι θέλουν να μάθουν, στις πιο βασικές ιδέες, ήδη έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν τι θέλω. Δεν έχουν αρχίσει να τις υλοποιούν ακόμα όπως θέλουμε, αλλά με τις προπονήσεις, τη διάθεση και την ποιότητα που διαθέτουν θα φτάσουμε στη ποιότητα που θέλουμε. Ο καλύτερος τρόπος να εφαρμόσεις κάποιες νέες ιδέες, είναι μέσω των νικών. Η κολλητική ουσία που ενώνει όλα αυτά τα κομμάτια είναι οι νίκες. Οπότε συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο, με σκληρή δουλειά για τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν. Την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μαζί με τη στήριξη των οπαδών μας πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε».

Για το αν θα μείνουν 30 ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια της προετοιμασίας:

«Στο δεύτερο στάδιο θα είμαστε λιγότεροι ποδοσφαιριστές. Έχω συνηθίσει και μου αρέσει να δουλεύω με 23-24 ποδοσφαιριστές. Με παίκτες φιλόδοξους, όπως ο Γαϊτανίδης, που δείχνει ότι θέλει να αποτελεί μέλος της οικογένειας. Αυτό είναι που μου άρεσε πολύ σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή σήμερα. Αυτό θέλω από όλους. Τη διάθεση κα το πάθος να διεκδικείς κάθε μπαλιά, κάθε στιγμή. Είναι κάτι που θέλω. Αν συνεχίσει έτσι, θα συνεχίσει και μαζί μας».

Για τα χαρακτηριστικά που ψάχνει για το κέντρο:

«Τα χαρακτηριστικά του παίκτη είναι πάνω-κάτω γνωστά. Σε σχέση με πέρσι, δεν έχουμε το Βέρνμπλουμ λόγω τραυματισμού, δεν έχουμε ένα πιο αμυντικό μέσο όπως ο Κάνιας, οπότε χρειαζόμαστε έναν τέτοιο παίκτη που να δίνει ισορροπία στην ομάδα. Αλλά, όπως έχω ξαναπεί, θα δοκιμάσουμε όποιον μέσο έχουμε, γιατί αν είναι να επιλέξουμε πρέπει να επιλέξουμε σωστά».