Δεν τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον και αποκλείστηκε από την Ελίνα Σβιτολίνα, Νο 8 στον κόσμο, στη φάση των «32», με 2-1 σετ.

Στο πρώτο σετ η Ελληνίδα τενίστρια, Νο 32 στον κόσμο, μπήκε δυνατά, κάνοντας μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ (όταν το σκορ ήταν 2-1 υπέρ της) και έτσι προηγήθηκε 3-1 γκέιμ. Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι θα... πάρει φτερά, ήρθε η κατάρρευση.

Η Μαρία σαν να έπαθε μπλακ άουτ και έτσι η Σβιτολίνα πήρε 5 σερί γκέιμ (κάνοντας δύο μπρέικ) και κέρδισε το σετ με 6-3!

Στο δεύτερο σετ η Μαρία ξεκίνησε επίσης πολύ δυνατά, κάνοντας μπρέικ στο πρώτο κιόλας σέρβις γκέιμ της Ουκρανής. Και αφού κράτησε το δικό της σερβίς, ξαναέκανε μπρέικ, προηγούμενη με 3-0 γκέιμ. Στο αμέσως επόμενο γκέιμ, όμως, ήταν η σειρά της Σβιτολίνα να κάνει μπρέικ, εκμεταλλευόμενη και τα λάθη της Ελληνίδας τενίστριας, και να μειώσει σε 3-1, ενώ κρατώντας και το δικό της σερβίς έκανε το 3-2.

Η συνέχεια ήταν χωρίς μπρέικ, μέχρι το 5-4 υπέρ της Μαρίας Σάκκαρη. Και ενώ η Μαρία σέρβιρε για να πάρει το σετ, η Ουκρανή έκανε εμφατικά το μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5, ενώ αμέσως μετά προηγήθηκε με 6-5, φτάνοντας μια ανάσα από τη νίκη.

Η Μαρία όμως κράτησε το σερβίς της, αν και η Ουκρανή είχε δύο ματς πόιντ, ισοφάρισε σε 6-6 και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ! Εκεί η Σάκκαρη ήταν κυριολεκτικά τρομερή, νίκησε 7-1 το τάι μπρέικ και 7-6 το σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ, η έμπειρη Σβιτολίνα έκανε νωρίς νωρίς μπρέικ (στο τρίτο γκέιμ) και προηγήθηκε με 2-1. Μάλιστα, έκανε ξανά μπρέικ ενώ προηγείτο με 4-2, φτάνοντας ξανά μια ανάσα από τη νίκη. Την οποία και πήρε, τελικά, με 6-2 γκέιμ, περνώντας έτσι στον επόμενο γύρο.