Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Αμπέλ Φερέιρα, μίλησε ο Λέο Μάτος μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης με την Άλκμααρ, σημειώνοντας ότι ο 40χρονος προπονητής έχει νέες ιδέες και ότι πρέπει να του δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον Αμπέλ Φερέιρα: «Σίγουρα αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο κάποιες καταστάσεις αλλάζουν ξαφνικά πρέπει να ακούσουμε τον νέο προπονητή που έχει αρκετές νέες ιδέες και πρέπει να του δοθεί χρόνος. Είμαστε ικανοποιημένοι εμείς οι παίκτες. Θέλουμε χρόνο για να φτιάξουμε ένα γκρουπ σαν αυτό που είχαμε».

Για τους Βραζιλιάνους του ΠΑΟK: «Βλέπουμε ότι η διοίκηση κινήθηκε πολύ γρήγορα και έφερε ένα πολύ καλό τεχνικό. Έχουμε αρκετό χρόνο ένα μήνα. Ο προπονητής έχει ενδιαφέρουσες ιδέες. Είμαστε 6 Βραζιλιάνοι ο Ντούγκλας και ο Ροντρίγκο έχουν κάνει πολύ καλές περσινές σεζόν. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες και ας μην είναι Βραζιλιάνοι».

Για τον Ντούγκλας: «Δεν είναι εύκολο για κάποιον να φεύγει από την πατρίδα του. Το θετικό για τον Ντούγκλας είναι πως είμαστε εδώ πολύ Βραζιλιάνοι και μπορεί να προσαρμοστεί πιο εύκολα. Εμείς οι πιο παλιοί νιώθουμε ευθύνη στο να βοηθάμε τον κάθε καινούριο παίκτη να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ΠΑΟΚ. Και αυτό μας αρέσει!».