Η ΕΠΟ ανακοίνωσε επίσημα τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην σημερινή Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά:

Με την έγκριση του Διοικητικού Απολογισμού (πεπραγμένα της Εκτελεστικής Επιτροπής της περιόδου 26.05.2018 έως και 31.05.2019), του Οικονομικού Απολογισμού του 2018, καθώς και του Προϋπολογισμού του 2020, ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων - Μελών της ΕΠΟ.

Ο Διοικητικός Απολογισμός έλαβε 56 ψήφους υπέρ, 5 κατά και 1 «παρών» και ο Οικονομικός Απολογισμός του 2018 υπερψηφίστηκε με 59 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 1 «παρών». Τέλος, ο Προϋπολογισμός τού 2020 εγκρίθηκε με 59 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 1 «παρών».

Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα υπερψήφισε τις προτεινόμενες τροποποιήσεις καταστατικού, οι οποίες αφορούν κυρίως σε αλλαγές μετά την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και τη σχετική πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. παρέστησαν τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA και UEFA Χέρμπερτ Χούμπελ, Έντι Ντερβισάι, Ιβάν Βέλα, Μάριος Γεωργίου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Βίτορ Μέλο Περέιρα και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ.

5.000 ευρώ ο μισθός του Γραμμένου

Έπειτα από ψηφοφορία για το ύψος του μισθού του Εκτελεστικού Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, δηλαδή του Βαγγέλη Γραμμένου, αυτή ορίστηκε στα 5.000 ευρώ τον μήνα, έπειτα από απόφαση του σώματος της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ομοσπονδίας.

H πρόταση κατατέθηκε από τον ταμία της ΕΠΟ, Περικλή Λασκαράκη, χαρακτηρίζοντάς την ως «εύλογη», με βάση τις αρμοδιότητες, αλλά και την οικονομική δυνατότητα της ομοσπονδίας. Από ορισμένες ενώσεις παρατηρήθηκαν αντιδράσεις, αναφορικά με το ύψος των απολαβών άλλων στελεχών της ΕΠΟ, που θα έπρεπε να μειωθεί, ώστε κανείς να μην παίρνει περισσότερα από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας.

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας ανέφεραν πως αυτό θα συμβεί, ούτως ώστε να μπορεί να αμοίβεται ο Β. Γραμμένος, καθώς και ότι θα πληρώνεται διότι βρίσκεται σε μια καίρια θέση με ευθύνες και περνάει 12 ώρες τη μέρα στα γραφεία της ΕΠΟ.

ΝΑΙ: ΠΑΕ ΑΕΚ, Ξάνθη, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Football League, ΕΠΣ Αθηνών, Αιτωλοκαρνανίας, Ανατολικής Αττικής, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δυτικής Αττικής, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηπείρου, Ηρακλείου, Θεσσαλίας, Θεσπρωτίας, Θράκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λάρισας, Λασιθίου, Μακεδονίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας-Λευκάδας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χαλκιδικής, Χανίων, Χίου, ΠΕΠΣ Σάλας.

ΟΧΙ: ΠΑΕ Ολυμπιακός,, ΑΕΛ, ΕΠΣ, Πειραιά, Λακωνίας

ΛΕΥΚΟ: ΕΠΣ Αχαΐας