Σαν σήμερα η πρόκριση της Εθνικής επί της Γαλλίας στο Euro 2004 (VIDEO

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Στις 25 Ιουνίου του 2004, δηλαδή ακριβώς πριν από 15 χρόνια, η Εθνική πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της. Για πολλούς την μεγαλύτερη μετά τον τελικό του Euro 2004.

Ηταν το παιχνίδι που χαρακτηρίζεται ως… ο τελικός πριν τον τελικό. Το πρώτο νοκ-άουτ ματς εκείνης της αλησμόνητης πορείας στο τουρνουά. Η νίκη-πρόκριση απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου με τα μεγάλα της αστέρια, έκανε τους διεθνείς όπως και όλους τους Έλληνας να αρχίσουν, δειλά-δειλά, να πιστεύουν ότι το θαύμα μπορεί να πραγματοποιηθεί, όπως και έγινε λίγες ημέρες αργότερα.

Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ έκανε την Ευρώπη να παραμιλά κερδίζοντας με 1-0 στη Λισαβόνα και στο γήπεδο της Σπόρτινγκ “Ζοσέ Αλβαλάδε” όπου βρέθηκαν περίπου 6.000 Έλληνες φίλαθλοι.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα το πέτυχε ο Άγγελος Χαριστέας με κεφαλιά στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Μπαρτέζ. Μετέπειτα, δήλωσε ότι ήταν το καλύτερο γκολ της καριέρας του.

Η φάση ξεκίνησε από την εξαιρετική ενέργεια του Ζαγοράκη που απέφυγε εντυπωσιακά τον Λιζαραζού από δεξιά και έβγαλε σέντρα ακριβείας στο κεφάλι του σκόρερ. 

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Δέλλας, Καψής, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Μπασινάς (84′ Τσιάρτας), Καραγκούνης, Χαριστέας, Νικολαΐδης (60′ Λάκης)

Γαλλία (Ζακ Σαντινί): Μπαρτέζ, Τουράμ, Λιζαραζού, Γκαλάς, Σιλβέστρ, Μακελελέ, Πιρές (79′ Ροτέν), Ντακούρ (71′ Βιλτόρ), Ζιντάν, Ανρί, Τρεζεγκέ (71′ Σαχά)

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.