Στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η παρουσίαση του βιβλίου ‘’Η ιστορία του Ηρακλή στο μπάσκετ’’. 

Πλήθος κόσμου αλλά και βετεράνων του αθλήματος παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο "Όμιλος 1899" και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες των Άγη Κυνηγόπουλου, Αριστείδη Μούμογλου, Κώστα Μπογατσιώτη, Γιάννη Τσουμή, Νίκου Χατζηβρέττα και Λάζαρου Παπαδόπουλου.

Τις ομιλίες έκλεισε ο συγγραφέας Αλέξανδρος Οικονομίδης όπου ανέπτυξε την μεθοδολογία της έρευνας του, τις πηγές που χρησιμοποίησε ενώ ευχαρίστησε και τους ανθρώπους που συνέδραμαν στην συλλογή του ιστορικού υλικού.

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε το μήνυμα που έστειλε από την Αμερική ο παλιός αστέρας του μπάσκετ David Ancrum ο οποίος ευχαρίστησε τον μπασκετικό Ηρακλή για τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του.

Στον επίλογο της εκδήλωσης ο εκπρόσωπος του "Ομίλου 1899" Λ. Στέφας ανέφερε πως η έκδοση του βιβλίου αυτού αποτελεί προϊόν συλλογικής ανιδιοτελούς εργασίας. Στοιχεία πάνω στα οποία πρέπει να βασιστεί ο σύλλογος για να χτίσει ξανά το οικοδόμημα του Ηρακλή.

Στον προεκθεσιακό χώρο του Μουσείου δέσποζε το κύπελλο του πρώτου Πανελληνίου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης του ’28 που είχε κατακτήσει ο Ηρακλής και δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να το θαυμάσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Το βιβλίο θα διατίθεται το επόμενο διάστημα από την μπουτίκ του ΓΣ Ηρακλής.