Στην χειρότερη της θέση από το 2001 βρίσκεται στην κατάταξη της FIFA, η Εθνική Ελλάδος. Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στην 52η θέση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, καταγράφοντας τη χαμηλότερη θέση από το 2001.

Μετά την βαριά ήττα εντός έδρας από την Αρμενία και αφού τα εσωτερικά της προβλήματα πήραν μορφή reality με εκατέρωθεν βολές ανάμεσα σε προπονητή και παίκτες, η FIFA έβαλε την υπογραφή της στις πιο «μαύρες» μέρες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, ανακοίνωσε την κατάταξή της στην οποία η Ελλάδα έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη κάθοδο από κάθε άλλη ομάδα, αφού έπεσε 9 θέσεις και είναι πλέον στο νούμερο 52 με 1404 βαθμούς!

Πρόκειται για μία τραγική επίδοση, η οποία αποδεικνύει την απόλυτη παρακμή της Εθνικής, αφού είναι η χαμηλότερη που έχει καταγράψει από το 2001 και μετά, όταν τότε είχε βρεθεί στο νούμερο 57.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο του Άγγελου Αναστασιάδη ξεπερνά ελάχιστα ομάδες όπως το Μαυροβούνιο, Τζαμάικα, Κατάρ και Φινλανδία.

Στην 1η θέση είναι το Βέλγιο και 2η ακολουθεί η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία ενώ έκπληξη αποτελεί η 11η θέση της Γερμανίας και της Αργεντινής, αλλά και η 14η της Ολλανδίας.

Αναλυτικά η πρώτη 10άδα:

1. Βέλγιο

2. Γαλλία

3. Βραζιλία

4. Αγγλία

5. Πορτογαλία

6. Κροατία

7. Ισπανία

8. Ουρουγουάη

9. Ελβετία

10. Δανία