Ο πρώην αρχηγός του Άρη και νυν γενικός αρχηγός του Ατρόμητου, Νίκος Λαζαρίδης, μίλησε για το επικείμενο φιλικό των δυο ομάδων στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις τόσο των Περιστεριωτών αλλά και των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά όσα είπε στον Arena 89,4 FM:

Για το γεγονός ότι Ατρόμητος και Άρης ξεκινάνε νωρίς την προετοιμασία τους: «Ξεκινάμε αρκετά νωρίς φέτος στην Ευρώπη, στις 20 Ιουνίου θα ξεκινήσουμε προετοιμασία. Το να ξεκινάς νωρίς, είναι θετικό γιατί θα είσαι πιο έτοιμος από την αρχή, αλλά από την άλλη είναι αρνητικό γιατί θα έχεις μεγαλύτερη κούραση μέσα στη σεζόν. Το να αρχίσεις 20 Ιουνίου, έχει διαφορά από το να αρχίσεις 10 Ιουλίου. Οι ομάδες πρέπει να είναι έτοιμες για τα πρώτα παιχνίδια, το περάσαμε και πέρυσι, το γνωρίζουμε, οπότε και θέλουμε να είναι έτοιμοι όλοι για τη συνέχεια».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του Ατρόμητου: «Τα τελευταία χρόνια, ο κ. Αγγελόπουλος κάνει φοβερή δουλειά, προνοεί να είναι έτοιμη η ομάδα από την αρχή, μέσα στην προετοιμασία κάνει μια-δυο προσθήκες μόνο. Έχει την ομάδα έτοιμη στο πρώτο παιχνίδι. Ο κ. Κάναντι πρόσφερε πολλά στην ομάδα και ευελπιστούμε και ο κ. Αναστασίου να κάνει το ίδιο. Πρέπει να δείξουμε από την αρχή πως είμαστε ικανοί να παλέψουμε για θέσεις στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Και εμείς, και ο Άρης. Πέρυσι όταν ήμασταν στους ισχυρούς αποκλειστήκαμε νωρίς, οπότε θέλει μεγάλη προσοχή στο πρώτο ματς. Σαν ισχυροί που είμαστε, θα παίξουμε εκτός έδρας το πρώτο παιχνίδι».

Για την περυσινή αποτυχία του Ατρομήτου στην Ευρώπη: «Σε μια αποτυχία, πρέπει να ξέρεις να διαχειριστείς κάποια πράγματα. Εμείς το καταφέραμε να το κάνουμε σωστά, ο Αστέρας Τρίπολης όχι. Αν είναι εφικτό, πρέπει να αποφύγουμε τις ομάδες από τον Βορρά φέτος. Πέρυσι η Ντιναμό Μπρεστ ήταν πιο έτοιμη από εμάς για παράδειγμα και μας απέκλεισε».

Για το επικείμενο φιλικό μεταξύ των δυο ομάδων: «Θα είναι ένα πολύ καλό φιλικό, μια εβδομάδα πριν τα παιχνίδια μας στην Ευρώπη. Πρέπει και οι δυο να περάσουμε στον επόμενο γύρο νομίζω άλλωστε. Κόσμο θα έχει σίγουρα το γήπεδο, το γνωρίζω πολύ καλά αυτό, και μακάρι να είναι και γεμάτο».

Για τα βήματα προόδου του Άρη τα τελευταία χρόνια: «Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλοι. Αυτά που έχει κάνει ο Άρης τον τελευταίο καιρό είναι θετικά. Γίνεται μια εξαιρετική προσπάθεια στην ομάδα, μιας και είναι δύσκολο να βγεις στην Ευρώπη με την επιστροφή σου στην πρώτη εθνική. Ο Άρης το έκανε. Αυτό είναι καλό και για τον κόσμο και για τον σύλλογο γενικότερα. Παρακολουθώ τις κινήσεις του Άρη, μπορώ να πω πως έχει κάνει εξαιρετικά βήματα με τις τελευταίες μεταγραφές. Πρέπει να βαδίζει σιγά-σιγά, εμείς στον Ατρόμητο αυτό κάνουμε, βήμα-βήμα».