Για την μεταγραφή του Λερίν Ντουάρτε στον Άρη, την απόφαση του να επιστρέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να αναλάβει τον Ατρόμητο, αλλά και τον ΠΑΟΚ, μίλησε ο Γιάννης Αναστασίου σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.

Ο έμπειρος τεχνικός σημείωσε ότι ο Λερίν Ντουάρτε είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον Άρη, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, ενώ για τον Ατρόμητο στάθηκε στο ότι οι Περιστεριώτες είναι ένα κλαμπο που εξελίσσεται.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95,5:

Για την απόφασή του να επιστρέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει, τα δεδομένα με την οικογένειά μου έχουν αλλάξει αφού τα παιδιά σχεδόν τελείωσαν το σχολείο, είναι συνδυασμός παραγόντων. Η δυνατότητα να εργαστώ σε ένα σύλλογο όπως ο Ατρόμητος κάνει την ευκαιρία αυτή ενδιαφέρουσα, είναι ένα κλαμπ που εξελίσσεται. Ο Ατρόμητος προσπαθεί να κάνει πράγματα σε θέματα υποδομών, προσπαθεί να εξελίσσει τους παίκτες του, οι συνθήκες είναι ιδανικές για να δουλέψει κάποιος αυτή τη στιγμή στον Ατρόμητο».

Για το αν θα μπορέσει κάποια στιγμή ομάδα σαν τον Ατρόμητο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: «Με βάση τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος είναι δύσκολα. Με την εξέλιξη του πρωταθλήματος και την βελτίωσή του, στο μέλλον γιατί όχι; Θα ήταν ευχής έργον να πάρει μια άλλη ομάδα το πρωτάθλημα όπως έχει γίνει με την Λάρισα. Θα το ήθελε κάθε Ελληνας φίλαθλος».

Για τα νέα δεδομένα με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ: «Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δυναμώσει ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων, θα βοηθήσει τις ομάδες στις ευρωπαϊκές πορείες, θα υπάρχουν δυνατά παιχνίδια για κάθε ομάδα, τουλάχιστον 20 και θα είναι καλό. Θα έχει και περισσότερο ενδιαφέρον τηλεοπτικά γιατί θα έχει περισσότερα καλύτερα παιχνίδια».

Για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ αυτό που δείχνει τα τελευταία χρόνια είναι πως κάνει βήματα προς τα πάνω, το σημαντικό είναι πως έγινε υπομονή, υπάρχει πλάνο και έφτασαν στην κορυφή και το σημαντικό είναι όχι να φτάσει στην κορυφή αλλά να παραμείνει εκεί. Εφυγε το μεγάλο βάρος για να γίνει πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, θα είναι διαφορετικό φέτος που θα τον αντιμετωπίζουν σαν τον πρωταθλητή και όχι σαν μια ομάδα που θέλει να γίνει πρωταθλήτρια. Η οικονομική σταθερότητα μπορεί να τον κάνει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού: «Είναι αρκετά δύσκολο να πρωταγωνιστήσει, αφού έγιναν οι αλλαγές στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, μόνο σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρχει. Αν υπάρξει ένα πλάνο ίσως αλλάξει αυτό, θα είναι καλό για το πρωτάθλημα να υπάρχει ένας δυνατός Παναθηναϊκός».

Για τον Ντουάρτε: «Ηταν καταπλητικός στην Χεράκλες στην πρώτη θητεία του, περίμενα πως στον Αγιαξ θα κάνει το βήμα παραπάνω αλλά δεν το κατάφερε και η απόδοσή του δεν ήταν τόσο καλή τα τελευταία χρόνια. Παίζει ρόλο το περιβάλλον, τον θεωρώ αρκετά καλό ποδοσφαιριστή, έχει ταχύτητα, είναι έξυπνος, έχει ικανότητα, ξέρει σωστό ποδόσφαιρο, έχει καλό χειρισμό μπάλας, αν το περιβάλλον είναι υγιές είναι ένας παίκτης που μπορεί να ανεβάσει τον Αρη ένα επίπεδο πάνω αλλά να βοηθηθεί και αυτός. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά».